Várakozásokon felül szerepelt az új Kingsman - Corn & Soda

Várakozásokon felül szerepelt az új Kingsman

Annak ellenére, hogy a kritikusok nem kifejezetten voltak elájulva a Kingsman folytatásától, Matthew Vaughn rendezése dominálni tudta a hétvégi jegyértékesítéseket.

A Kingsman: Az aranykör (Kingsman: The Golden Circle, 2017) a nem túl szívélyes kritikusi fogadtatása (mindössze 46-os metascore értékelés) ellenére szépen termelt a hétvégén; 39 millió dolláros bevételével meghaladta az első rész hasonló időszakban mutatott bevételeit is. A második Kingsman nem csupán ez elődöt körözte le, hanem letaszította a dobogó legfelső fokáról Andy Muschietti Stephen King adaptációját, az AZ-t (It, 2017).

Forrás: IMDb

Nem kell persze így sem szégyenkeznie a két hétig vezető King remake-nek sem, hiszen az AZ csupán ezen a hétvégén 30 milliós bevételt hozott a készítőknek. Még inkább figyelemreméltó ez az adat ha tudjuk a film eddig világszerte majdnem félmilliárd amerikai dollárt keresett,  annak ellenére, hogy mindössze 35 milliós büdzséből készült.

Forrás: IMDb

A képzeletbeli dobó harmadik fokára ezúttal A LEGO Ninjago: Film (The LEGO Ninjago Movie, 2017) állhatott fel, jelentősen szerényebb nyitóhétvégét produkálva. A 21 milliós bevétel persze nem tűnik vészesen rossznak, azonban messze ez lett a Lego-filmek eddigi leggyengébb nyitánya és a végeredményt látva egyre inkább úgy tűnik a franchise és az újdonság varázsa is erőteljesen kezd elfáradni.

A dobogóra ugyan nem fért fel, de legalább az elkészülésének költségeit sikerült kitermelnie az Amerikai bérgyilkosnak (American Assassin, 2017), amely két hete sokkal nagyobb reményekkel vágott neki az amerikai forgalmazásnak, ám végül nem csupán a nézők, hanem a kritikusok is eléggé lehúzták Mitch Rapp nem túl eredeti történetét.

Nem lehet oka panaszra azonban az általunk is felmagasztalt Wind River – Gyilkos nyomonnak (Wind River, 2017). Taylor Sheridan munkája lassan két hónapja tanyázik a tengerentúli moziműsoron és úgy tűnik a nézők nem unják a fagyos krimit. A szinte nevetségesen alacsony 11 milliós büdzsét már háromszorosan is túlteljesítette a film.

Ez is tetszeni fog...