Kistehén – 15 éves jubileumi koncert - Corn & Soda

Kistehén – 15 éves jubileumi koncert

A Budapest Parkban ünnepli a Kistehén zenekar fennállása tizenötödik évfordulóját. Mindezt egy csaknem két és fél órás koncert keretében, augusztus 31-én.

A 2002-es Sziget fesztivál reklámjával befutó zenekar nagy utat járt be az elmúlt egy és fél évtizedben. Az Én a kistehén dalt Kollár-Klemencz László írta, a figurát pedig Igor Lazin rajzolta. A nagy sikert meglovagolva született meg még ebben az évben első nagylemezük, a Zene a nyulaknak.

A zenekar több néven futott, eleinte az említett lemez címével megegyezően, majd Kistehén Tánczenekarra váltottak, végül pedig Kistehénre változtatták nevüket.

Több tagcsere után, 2005-ben vált stabillá a felállás, a Szájbergyerek sikere után pedig a rendszeres koncertek sem maradhattak el. Ez a felállás egészen 2010-ig működött, míg négy tag kiválását követően az alapító-frontember Kollár-Klemencz Lászlónak újjá kellett szerveznie a formációt.

Utolsó lemezük a 2014 végén megjelent Szomjas nők. A szerteágazó stílusú zenekar talán legegységesebb hangvételű albuma. Legújabb lemezüket idén őszre tervezik, addig is várható egy „Best of” válogatáslemezük, továbbá egy „Best of Kistehén” koncertsorozat keretében a rajongók által, a zenekar közösségi oldalán megszavazott számokat játsszák.

Jegyek elővételben a Budapest Park honlapján kaphatók.

Ez is tetszeni fog...