Klakker Társulás - Új társulat a magyar színházi palettán - Corn & Soda

Klakker Társulás – Új társulat a magyar színházi palettán

A Klakker Társulás egy független színházi műhely, amelyet a Színház -és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói hoztak létre 2020.április 9-én, Darvasi Áron vezetésével.

Az új, független színházi műhely hivatalos emblémája
Forrás: Sajtóanyag

A társulat célja olyan produkciók létrehozása, amelyek mély elemzéseken és közös gondolkodáson alapulnak, s nem utolsó sorban, amelyekben szabad kísérletezés folyhat mindenféle kényszer nélkül.

Első közös előadásukat, mely elindította a gondolkodást a színművészekben az önálló társulat létrehozására,  már láthatta a közönség az Ódry Színpadon. 2019 március 24-én mutatták be  az Amphitryon (Moliere-Kleist ) című előadást Darvasi Áron rendezésében. Az előadás szereplői (az akkor) negyedéves színművész hallgatók (Antóci Dorottya, Márkus Luca, Rudolf Szonja, Dino Benjamin, Ertl Zsombor, Kovács Máté), valamint Bordás Roland– meghívott művész (a Nemzeti Színház színművésze).

Az előadás a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik leglátogatottabb előadása lett. Meghívást kapott a POSZT-ra, a Művészetek Völgyébe, a THEALTER-re, a Szentendrei Teátrumba, valamint a FACT-on (Festival Arts Cinema Theatre) képviselhette a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

A Klakker Társulás tervei között szerepel, hogy tovább játssza az Amphitryon című előadást, az egyetem falain kívül, valamint új bemutatóval jelentkezzen a 2020/2021-es évadban. A következő előadás terve egyelőre kulissza titok, ahogy a társulat tagjai is. A társulat bemutatkozóit a Klakker Társulás Facebook oldalán olvashatja a közönség, minden nap új színművész mutatkozik be.

,,Fiatal, pályakezdő színházcsinálókként fontosnak tartjuk, hogy megpróbáljunk olyan utánpótlást biztosítani a szakmánknak, amelyben az együtt létrehozott előadásink újfajta és izgalmas elképzeléseket, mélységet és tehetséget sugároznak, ezáltal közelebb hozva és megszerettetve a színházat a most felnövő fiatal generációval. Tudjuk, hogy ilyen fiatalon s ilyen frissen alakulva még sok tanulni való vár ránk, még sokat kell tapasztalnunk. Ezzel a tudattal, úgy érezzük, hogy készen állunk és belevágunk.”

Darvas Áron

Elérhetőségek

E-mail cím: klakker.tarsulas@gmail.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/klakker/

Forrás: Sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...