Klaxons koncert-futurisztikus buli az Akváriumban-Corn&Soda

Klaxons koncert – futurisztikus buli az Akváriumban

A Klaxons tipikusan az a zenekar, aki megosztja az emberiséget azokra, akik táncolnak és tele torokból üvöltik a számokat és azokra, akik nem értik, hogy előbbieknek miért nem reped meg a szemüvegük a srácok hangjától.  Mégis teltházra számítanak az Akváriumban november 23-án sorra kerülő koncertjükön, ahol előzenekarként fellép a Fenech-Soler és a hazai We Are Rockstars.
Igen, Jamiet, Jamest és Simont nem éppen mélyen búgó orgánuma miatt szeretjük, hanem lendületes – most éppen futurisztikus disco – zenéjük miatt. Még annak idején 2006-ban tetőzött a nu rave névre elkeresztelt stílus, ami még abban az évben nagyjából ki is halt, de néhány olyan remek zenekart köszönhetünk az irányzatnak, mint a Hadouken! vagy az éppen szóban forgó Klaxons, akik bár ebben az underground közösségben váltak igazán naggyá, folyamatosan megújuló albumaikkal lassan egy évtizede szolgáltatják a talpalávalót.

Idén már egyszer jáklaxons1rtak Magyarországon a Sziget fesztivál keretein belül, ahol teltsátras koncertet adtak, amin én személy szerint az első és második sor között cikáztam ugrándozva és üvöltve, a mellettem álló kackiás bajszú francia fiú nem sok örömére. Visszanézve a héten a Sziget fesztivál YouTube-jára került felvételt, nem száz százalékosan, de visszajön az a fergeteg hangulat, amit egy hónap múlva, november 23-án vasárnap meg fognak ismételni az Akvárium nagytermében.  Az őszi turné albumnépszerűsítő turné, amin a Love Frequency dalai kerülnek előtérbe, de kétlem, hogy ne hangozna el egy Atlantis to Interzone, vagy egy Magick, a régi szép nu rave idők emlékére. Az új album munkálataiban az LCD Soundsystem James Murphy-je és a The Chemical Brothers is közreműködött.
A koncert menőségét csak megfejeli az a lehetőség, hogy a srácok lesznek az első zenekar a világon, amely 3D nyomtatás technikájával készült hangszerekkel, erősítőkkel sőt fényekkel fog turnézni a UK-ban, és ha bejön a futurisztikus látványvilág a brit népnek, talán hozzánk is egy ilyen koncerttel látogatnak el. Arról nem is beszélve, hogy a mai napon bejelentették, hogy ez lesz az utolsó headliner turnéjuk, úgyhogy megeshet, hogy ez az utolsó esély, hogy élőben láthassuk a bandát.
klaxons
Előzenekarnak megnyerték a magyar We are Rockstars-t és magukkal hozzák a szintén Londonból érkező pszichedelikus glam disco egyveleget, a Fenech-Solert.

Aki még nem vette meg a jegyét, gyorsan tegye meg, mert szépen fogynak!

Early bird: 4900 Ft / Elővételben: 5500 Ft / Helyszínen: 6500 Ft

Online jegyvásárlás:
http://akvariumklub.hu/program/541075c1e506bb08322b138a
http://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=46744

Ez is tetszeni fog...