Kóborlók Kalauza - Buborékfújó nap! - Corn & Soda

Kóborlók Kalauza – Buborékfújó nap!

Immár ötödik alkalommal rendezte meg múlt vasárnap Mészáros Barbara a Buborékfújó napot a Margitszigeten. Az esemény rendkívül sikeres volt, több ezer ember látogatott el rá, köztük mi is a Kóborlók Kalauzával. Erről készült riportunkat olvashatjátok.

Minden évben terveztem, de eddig még nem sikerült eljutnom a Buborékfújó nap, így nagyon vártam a mostani alkalmat. Mivel szinte egész héten esett az eső, nagyon féltem, hogy a rossz időjárás tönkreteszi a várva várt eseményt. Szerencsére azonban az ég kegyes volt, s kedvezett a buborékfújóknak, hiszen gyönyörű verőfényes vasárnap délutánunk lett.

Fotó: Kristyán Tamás

Fotó: Kristyán Tamás

Már a villamoson a Margitsziget felé haladva innen is, onnan is az elkapott mondatokból lehetett hallani, hogy a tömeg buborékot fújni igyekszik. Fiatal párok, anyukák kisgyerekekkel igyekeztek a sziget nagy rétje felé.

Már a szökőkútnál találkoztunk a bemelegítő buborékozókkal. Egy fiatal férfi ostoros pálcával kreált óriási szappangömböket a gyerekek legnagyobb örömére.

Fotó: Kristyán Tamás

Fotó: Kristyán Tamás

Egyre nagyobb és nagyobb tömeg vándorolt tömött sorokban a sziget közepén elterülő rét felé, s mire odaértünk, már szinte mindenütt piknikezőket találtunk a pázsiton. Sokan elemózsiás kosárkákkal, pokrócokkal felszerelve érkeztek, mindenütt gyerekek szaladgáltak és természetesen a kutyás gazdik sem hiányoztak.

Az esemény kezdésekor a program szervezője, Mészáros Barbara egy rövid beszédet mondott, melyben felhívta a közönség figyelmét arra, hogy a a Buborékfújó Nap segíteni szeretné a KézenFogva Alapítvány fogyatékos emberekért végzett munkáját, s így megkértek mindenkit, hogy egy telefonhívással adakozzanak az alapítványnak, s hívják az oldalukon megadott számot. Ezután kezdetét vette a nagyüzemi buborék fújás.

Fotó: Kristyán Tamás

Fotó: Kristyán Tamás

Soha nem gondoltam volna, hogy a buborékfújóknak már ennyi fajtája létezik. Eddig csak a hagyományos kis karikát ismertem, de most megtudhattam, hogy már vannak spray szerű, vízipisztolyra emlékeztető, és egész nagyméretű eszközök is. A lelkes résztvevőknek köszönhetően hamarosan havazásszerűen terítették be a különböző nagyságú buborékok a környéket. Szivárványos hóként hullott a gyepen békésen napozókra, piknikezőkre, s a színes gömbök után boldogan szaladó lelkes gyerekseregre.

Fotó: Kristyán Tamás

Fotó: Kristyán Tamás

Igen, ez a nap, talán a legtöbb örömöt a gyermekeknek okoztam akik lelkesen fújkálták a buborékokat és aztán szaladtak, hogy elkapdossák őket. Más apróságok csak ültek édesanyjuk mellett és csak bámulták az ezernyi színes gömböt chipset majszolva, mintha valami különleges moziban lennének.

Persze, nemcsak a kicsiknek, hanem a felnőtteknek, fiataloknak és öregeknek is nagyon szép és felemelő pillanatokat okozott ez a nap. Csodálatos élmény látni, ahogyan ezernyi szivárványos buborék száll a vidám, önfeledten szórakozó emberek feje fölött. Közben pedig  csak fújni és fújni, és újra gyermeknek lenni jó.

Fotó: Kristyán Tamás

Fotó: Kristyán Tamás

Jövőre valószínűleg újra megrendezik ezt a nagyszerű eseményt, amin mi mindenképpen ott leszünk. Így mindenkinek szívből ajánlom, ha teheti vegyen rajta részt, s hozzon buborékfújót magával.

 

 

Ez is tetszeni fog...