Könyvajánló: Daniel Keyes - Bűnös-e Klaudia? - Corn & Soda

Könyvajánló: Daniel Keyes – Bűnös-e Klaudia?

13262632_1148532925191485_1563410949_o

Áprilisban jelent meg a népszerű író, Daniel Keyes dokumentumregényének, a Bűnös-e Claudiának? a legújabb kiadása az Alexandra Kiadó gondozásában. A két évvel ezelőtt elhunyt Keyes a Virágot Algernonnak című művével tett szert világhírnévre, melynek főhőse egy szellemileg sérült fiatalember. A pszichológus végzettségű író könyveinek hősei általában pszichésen sérültek, ahogyan a Bűnös-e Claudia? hősnője is gyönyörű, ámde mentálisan sérült nő, aki gyanúba keveredik egy hármas gyilkosságban.

1978 februárjában, egy jeges téli estén hármas gyilkosság történt az ohioi Columbusban. Az elkövetőnek egy hónapig nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem egy gyönyörű fiatal nő, Claudia Yasko azzal fordult a rendőrökhöz, hogy információi vannak az ügyről. Pár nappal később, a kihallgatása során beismerő vallomást tett.
Claudiát gyilkosság vádjával letartóztatták. Ha elítélik, halálbüntetés várt volna rá. De az ellene emelt vád összeomlott, miután a gyilkosságsorozat tovább folytatódott.
Claudia rejtély maradt a nyomozók számára. Honnan ismerhetett ennyi részletet, ha nem járt a gyilkosságok helyszínén? Vagy ha ott volt, miért nem tudja megnevezni a valódi tettest?
Lehet, hogy Claudia követte el a bűntetteket, de sokkal valószínűbb, hogy mások. Férfiak, akik kihasználták e kórosan feledékeny, kislányos naivitással teli nőt. Vagy lehet, hogy őket is félrevezették?
Daniel Keyesnek két évig tartó kutatómunkával sikerült rekonstruálnia a történteket, és felfejtenie az igazságot, amit Claudia még önmaga előtt is titkolt. Dokumentumregényében egy profi nyomozó és fáradhatatlan lélekbúvár szívósságával vezeti be az olvasót a bűn és a bűnüldözés labirintusába, a társadalom perifériájára, a prostituáltak és kábítószeresek, rablók és gyilkosok világába. De legfőképp egy emberi lélek, Claudia Yasko poklába.
A regény megvásárolható az Alexandra Kiadónál.
Forrás: Alexandra Kiadó

Ez is tetszeni fog...