Könyvajánló: Caroline Kepnes - Te, avagy a kedvenc pszichothrillered - Corn & Soda

Könyvajánló: Caroline Kepnes – Te, avagy a kedvenc pszichothrillered

caroline kepnes te

Caroline Kepnes debütáló regénye, a Te (You) 2014-ben jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában. A könyvet idén követi egy folytatás is Hidden Bodies címmel, és az biztos, hogy aki elolvassa az első részt, le fog csapni a másodikra is.

Szereted Hitchcock filmjeit, esetleg olvastad már John Fowles Lepkegyűjtőjét? Ha igen, akkor most jó hírrel szolgálok: Kepnes megírta hozzájuk a méltó folytatást. A pszichothrillerek minden elemét felhasználva 400 oldalon keresztül követhetjük Joe és Beck szerelmének alakulását – vagyis inkább csak Joe-ét, hiszen ő a mániákus pszichopata, aki magának akarja a lányt. Joe csak egy átlagos könyvesbolti eladó, aki teljesen elvész, mikor először meglátja Guinevere Becket. A lány maga a tökéletesség. Egyedi, dögös, intelligens. Joe számára a tökéletes nőt testesíti meg, ezért feltétlenül meg kell szereznie. Még szerencse, hogy Beck alapvetően trehány, és otthagyja a telefonját a taxiban. Joe így mindent elér: Beck Facebookját, Twitterét, Instagramját és az emailjeit is. A férfi 0/24 live követi a lány mindennapjait, és szép lassan megszületik a terv is benne, hogyan fogja behálózni – örökre megszerezni. Vajon Beck tényleg olyan hibátlan, amilyennek Joe látja? És Joe tényleg csak szeretni akarja a lányt, vagy a megszerzés az ő elméjében mást takar?

Caroline Kepnes egy vérfagyasztó pszichothrillerrel örvendeztet meg minket, ami megmutatja, hogyan működik egy mániákus pszichopata agya. A Te egy olyan regény, amit garantáltan nem fogsz tudni letenni, ha egyszer belekezdtél. Kritikával is készülünk nektek a könyvről, le ne maradjatok róla!

Ez is tetszeni fog...