Könyvajánló gyermekeknek: Csillagfürt - avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből - Corn & Soda

Könyvajánló gyermekeknek: Csillagfürt – avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből

A Csillagfürt avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből Nagy Anikó Johanna különleges gyermekkönyve, mely az Abrakadabra Kiadó gondozásában jelent meg. Különleges, hiszen egyszerre meseregény és furulyaiskola, így a kis olvasók egy izgalmas történet közepette ismerkedhetnek a zene és a furulyázás rejtelmeivel.

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Nagy Anikó Johanna meseregénye egy kislány, Csillagfürt megható története barátságról, kitartásról, emberségről, jóra törekvésről. Mindemellett pedig remek “tankönyv” a zenei alapokról, hangokról és a furulyázás művészetéről.

Csillagfürt elindul, hogy megtanuljon furulyázni és megtalálja a varázsvirágot, aminek a segítségével kigyógyulhat a lustaságbetegségből. Ez a kór ugyanis nagyon elhatalmasodott a kislányon, így nem képes rendet tenni a szobájában, megírni a leckéjét, és az anyukájának sem tud segíteni. Egy kis manó tanácsára azonban útnak ered, hogy miután megtanul furulyázni és rátalál a varázsvirágra,eljátszhassa megfelelő dalt, melytől a különleges virág olyan csodálatos illatot áraszt, hogy rögtön kigyógyul a lustaságból. Mindeközben izgalmas kalandokban lesz része, próbákat kell kiállnia, s rengeteg érdekes szerzettel találkozik, s új barátságokra tesz szert. Ezek hatására azonban nemcsak furulyázni tanul meg, hanem olyan fontos dolgokat is, mint a segítőkészség, önfeláldozás, szeretet és bátorság.

Ráadásul az írónő végig kommunikál a mese kis olvasóival. Többször kiszól a történetből, s megszólítja, felhívja egy-egy dologra a figyelmüket, így mintha a könyvet lapozgató gyerek is a kaland részesévé válna.

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Az ajánlásában Berg Judit írónő a következőképpen jellemzi a meseregényt: “Ez a gyönyörűen megírt, okos és vidám mese észrevétlenül tanít nemcsak furulyázni, de élni is.”

Kállay Gábor ének- és furulyaművész pedig így ír róla: “Csillagfürt példája kigyógyíthat minket mindennapi gyarlóságainkból: lustaságból, gyávaságból, önbizalomhiányból, és meggyőződésem, hogy a gyakorlatban segítségére lehet minden olyan furulyatanárnak, aki kisebbekkel is foglalkozik.”

A megható és tanulságos történetet Egri Mónika gyönyörű rajzai teszik érzékletessé és még inkább kifejezővé. Az illusztrációk mókásak és bájosak is egyben, így tökéletesen illeszkednek a mese hangulatához és világához.

A könyvhöz tartozik még egy külön, kiegészítő Csillagfürt kottafüzet is, ami a furulyázáshoz nyújt kiváló alapokat és a meseregényben elhangzó zenei ismereteket segít elsajátítani.

Nagy Anikó Johanna könyve igényességével, kidolgozottságával, pedagógiai érzékével kiváló segítséget nyújt a kis furulyatanoncoknak, hogy lelkesedésük ne lankadjon az esetleges nehézségek láttán, és megőrizzék elszántságukat és szorgalmukat. Bájos történetével, mágikus világával inkább a kisebbek számára ajánlott, így a hosszabb terjedelme miatt remek közös program lehet a napi egy-egy fejezet olvasása.

Húsvétra kiváló ajándék lehet a zenélni vágyó kisiskolásoknak is.

A meseregény az Abrakadabra Kiadónál rendelhető meg az alábbi linken:

http://www.abrakadabrakiado.hu/kesz-konyvek/csillagfurt.html

 

 

 

Ez is tetszeni fog...