Könyvajánló: Jandácsik Pál - Állatok maszkabálja - Corn & Soda

Könyvajánló: Jandácsik Pál – Állatok maszkabálja

 

Könyvajánló: Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Megjelent Jandácsik Pál Állatok maszkabája című “furry krimije” az Anthenaeum kiadó gondozásában. A Magyarországon kevésbé ismert műfajt, a “furryt” elegyíti az elsőkönyves író a thriller és a krimi elemeivel, az eredmény pedig egy alternatív, kifordított világ, melyben mégis minden olyan ismerős.

A furry műfajának lényege, hogy emberi fizikummal és gondolkodásmóddal ruháznak fel állatokat, az emberi testhez állati fej és – sok esetben – egyéb testrészek, mint például a karom és a mancs tartozik. A műfaj művészettörténeti háttere egyészen az ősidőkig nyúlik vissza, a sámánok maszkja általában valamilyen állatra hasonlított, de az egyiptomi és indián kultúrákban is szép számmal találunk analógiákat.

Jandácsik Pál

Jandácsik Pál

Jandácsik Pál regényében egy sorozatgyilkosság adja meg a vezérszálat: brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állatokat találnak, Cesar Darlington németjuhász nyomozó pedig tehetelnen az ügyben. Egyetlen segítsége dr. Lex Siegfried, a megcsonkított szfinx macska lenne, akit viszont ő juttatott rács mögé. Mindeközben a róka és a fekete párduc érdekes párosa halloweenra készül a barátaival, a maszkabál viszont véres rémálommá változik.

Az Állatok maszkabálja bővelkedik a véres, sokszor horrorisztikus elemekben, ugyanakkor az erotika, az erőszak és velős társadalomkritika is megjelenik a sorok között. Az alig 26 éves író merész próbálkozása több műfaj kedvelőinek is izgalmas olvasmányt ígér. Igazi felnőtt mese, erősen 18-as karikával!

 

Ez is tetszeni fog...