Könyvajánló: Kovács György - Drága Ásványaim - Corn & Soda

Könyvajánló: Kovács György – Drága Ásványaim

Nemrég jelent meg a Novum Publishing kiadó gondozásában Kovács György Drága Ásványaim – My Precious Minerals (Képek és Szavak – Images and Words) című kétnyelvű hiánypótló kiadványa, mely saját, hatalmas ásványgyűjteményét mutatja be kitérve a gyűjtés körülményeire, lelőhelyekre, így élvezetes olvasmányt nyújtva hozzáértőknek és laikusoknak is.

A Novum Publishing fotója

A Novum Publishing fotója

Kovács György különleges kötetében végigkövethetjük saját  ásványgyűjteménye mind a 300 darabjának történetét. Megtudhatjuk, miként vezet az út a tudományhoz és az ezotériához az ásványok szeretetének és ismeretének a segítségével. Mindehhez segítséget nyújt 350 művészi fotó, mely csodálatosan színessé és érzékletessé teszi a kötetet. A szerző egyéni látásmódja, hangvétele, s rövid élménybeszámolói kifejezetten élvezetessé teszik az albumot a témában járatlanok számára is. Ráadásul hasonló kötettel eddig még nem találkozhattak a szakmában járatos közönség sem, így a kiadvány minden tekintetben hiánypótló.

A szerző, Dr. Kovács György 1943. október 30-án született Budapesten. Itt végezte el a Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karát és diplomát kapott 1966-ban. 1966-tól 2014-ig a MTA SZTAKI (Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) munkatársa, 2003-tól a Budapesti Műszaki Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem professzora is volt. Professzor emeritusként vonult nyugdíjba, miután minden elérhető rangot és címet elért (Prof. Dr. Ing. Habil. Dr. h c.). Ötször dolgozott hosszabb ideig külföldön. Mindemellett – mint ahogyan a kötetből is kiderül – legfőbb hobbija mindig is az ásványok és drágakövek gyűjtése és tanulmányozása volt.

A könyv különleges ajándék lehet a téma iránt érdeklődőeknek, kezdő ásványgyűjtőknek vagy szakértőknek is.

Megrendelhető a Novum Publishing kiadó oldalán:

http://www.novumpublishing.hu/ujdonsagok/szakkoeny-tanacsado/egyeb-vegyes.html?tx_mdprodukte_pi1[showUid]=20249&cHash=80de0f0eb75b5db0cd26ba72e57bae8a


Ez is tetszeni fog...