Könyvajánló: Yoga Budapest Tél - Corn & Soda

Könyvajánló: Yoga Budapest Tél

Új kiadványsorozatot jelentet meg a Calendula Könyvkiadó Yoga Budapest címmel. A sorozat négy kötetben, 10-10 oktatóval mutatja be a a budapesti jógairányzatokat Lukácsi Ákos csodálatos képeivel illusztrálva. Az első kötet, a Tél már kapható a könyvesboltokban.

A Calendula Könyvkiadó fotója

A Calendula Könyvkiadó fotója

A jóga és Budapest szerelmeseként nagy örömmel és izgalommal vettem kezembe a Calendula Könyvkiadó új kötetét, hiszen olyan két témát ötvöz, melyek nagyon közel állnak a szívemhez. Ráadásul a Yoga Budapest Tél egyszerre gyönyörű fotóalbum és szakkönyv. Választ kapunk arra az egyszerűnek tűnő, ámde valójában nagyon is bonyolult kérdésre, hogy mit is jelent, mi is valójában a jóga. Majd megismerjük a különböző irányzatait, azok céljait és lényegét. Tíz oktató segítségével áttekintjük a budapesti jógaiskolákat, s önvallomásokat olvashatunk saját motivációikról, ehhez az életmódhoz való viszonyukról. Megtudhatjuk, mi a gerincjóga, a Bikram és a Vinyasa Flow, érdemes-e a csemetéket gyermekjógára vinni, vagy mit jelent pontosan és mire jó a pránájáma. Arra az érdekes talányra is választ kapunk, hogy miért van kutyája annyi jógázónak. (Ezt személyes tapasztalattal is alátámaszthatom.)

A különböző jógairányzatok között bolyongva Lukácsi Ákos csodálatos képeinek segítségével megismerjük a mesés szépségű, téli Budapestet is. A fotók megidézik a főváros jellegzetes hangulatát, atmoszféráját, de nem a nyüzsgő nagyvárost látjuk viszont a képeken, hanem a jóga szellemiségéhez híven a téli álomba merült, lenyugodott világot. Ezeken a képeken minden mozdulatlan, szinte érezzük, ahogyan a táj hív az elmélyülésre.

A Calendula Könyvkiadó fotója

A Calendula Könyvkiadó fotója

Persze nemcsak csodás városképekkel örvendeztet meg bennünket az album, hanem tökéletesen kivitelezett jógapózokban is gyönyörködhetünk Budapest egy-egy ikonikus helyszínén. A különböző irányzatok oktatói mutatnak be a képeken egy-egy ászanát, melytől szinte kedvet érzünk rögtön utánozni őket. A fotók láttán megérthetjük a jóga lényegét, a környezet, test, lélek tökéletes harmóniáját.

A Budapest Yoga Tél egy gyönyörű és tartalmas kiadvány, mely kiváló segítséget nyújt a jóga filozófiájának megértésében, a különböző irányzatok közötti eligazodásban, miközben vizuális élményt is nyújt. Így remek ajándék lehet mind aktív és kezdő jógázóknak is.

Nagy kíváncsisággal és szeretettel várjuk a sorozat következő köteteit is!

A Budapest Yoga Tél albumért köszönet a Calendula Könyvkiadónak!

A kötet megvásárolható a Calendula Könyvkiadónál.

Ez is tetszeni fog...