Könyvfigyelő: Elnémult babaszobák - Corn&Soda

Könyvfigyelő: Elnémult babaszobák

Könyvfigyelő rovatunk e heti tétele az Elnémult babaszobák (A room swept white), mely a pszichothriller koronázatlan királynője, Sophie Hannah írónő alkotása. A könyv már címében is rejtélyes, abszurd és nyomasztó jelzőtársításával hamar felkelti a krimi kedvelőinek figyelmét.

Sophie Hannah 1971-ben született az Egyesült Királyságban, családjával a mai napig itt él és dolgozik. Számos díjjal kitüntették már írói munkásságát, jelenleg 27 országban jelennek meg könyvei, többek között számos bestseller, mint A másik fele él, az Idegen arcocska vagy a Holtpont. A szakma figyelmét rendkívüli módon felkeltette, amikor Agatha Christie Poirot alakját átvéve, hasonló stílusban megírta A monogramos gyilkosságok című regényét, melyre a Christie-örökösök kérték fel.

Könyfigyelő: Elnémult babaszobák 3.

Legújabb műve, az Elnémult babaszobák szintén egy izgalmas krimi, egy kérdésekkel és rejtélyekkel átszőtt pszichothriller. A történet főszereplője Fliss Benson tévéproducer, aki egy nap névtelen levelet kap munkahelyére címezve. A borítékban csupán egy kis kártyát talál, melyre négyszer négyes sorokba rendezve 16 szám olvasható. Flissnek fogalma sincs, mit jelenthetnek a kártyán lévő számok. Szintén aznap értesül róla, hogy egy dokumentumfilm elkészítésével bízzák meg, melyben három nő, Helen Yardley, Sarah Jaggard és Rachel Hine történetét dolgozzák fel. A film az igazságszolgáltatással való visszaélést mutatja be, amely kapcsán bölcsőhalálban elhunyt csecsemők anyját vádolták gyilkossággal, a már említett nők történetein keresztül. Fliss úgy tervezi, ez lesz az utolsó munka, amit elvállal. Ekkor azonban a történet új fordulatot vesz, Helen Yardleyt holtan találják lakásában, zsebében egy kártyával, melyen négyszer négyes sorokba rendezve 16 szám áll…

Könyfigyelő: Elnémult babaszobák 2.

Ha hihetünk a Daily Express kritikájának, ” Igazság, hazugság, fájdalom és bűntudat – nyugtalanító, izgalmas és letehetetlen regény!” Sophie Hannah legújabb műve. A krimi rajongóinak mindenképpen ajánljuk, szövevényes történetével sokak kedvencévé válhat!

Ez is tetszeni fog...