Könyvfigyelő: Elveszett lányok országa - Corn & Soda

Könyvfigyelő: Elveszett lányok országa

Új, tematikus témával bővítjük könyves rovatunkat. A Könyvfigyelőben minden héten új regényt ajánlunk számotokra a friss megjelenések közül. Ezen a héten Jennifer Clement Elveszett lányok országa (Prayors for the Stolen) című művére esett a választás.

bookfest

Jennifer Clement írónő 1960-ban született Amerikában, Connecticut államban, de születése után a család Mexikóba költözött.  Később tanulmányait New Yorkban és Párizsban folytatta irodalom szakon. A nemzetközi ismertséget az Elveszett lányok országa című regényével érte el, melyet számos díjjal tüntettek ki. Jelenleg Mexikó városban él, és évekig a mexikói PEN elnöke volt.

Az elveszett lányok országának főhőse Ladydi, ő meséli el Mexikó déli, dzsungeles részén, a végtelen mákföldek és drogbárók világában élő saját és sorstársai életét.

Ezen a vidéken nem érdemes lánynak születni. Az anyák fiúnak öltöztetik, elbújtatják leányaikat, mert ha valakit felfedeznek a drogkartellek emberei, azt elviszik örökre… Onnan pedig eddig nem sokan jöttek vissza. Ladydi azonban visszajön, és elmeséli a borzalmakat, ami vele és a népével történtek. A mélységes szegénységet, a kartellek zsarnok brutalitását, a mexikói börtönök rémségét, s mindent, ami ezzel a néppel történik.

clementposter

Jennifer Clement regénye igaz történeten alapszik, a cselekmény megtörtént eseményeket dolgoz fel, de mindezt a szépirodalom kifejező erejével.

Olyan műnek tűnik, amivel érdemes megismerkedni.

Jó olvasást kívánunk!

Ez is tetszeni fog...