Könyvfigyelő: George R. R. Martin -Zsiványok - Corn & Soda

Könyvfigyelő: George R. R. Martin -Zsiványok

 

George R. R. Martin

George R. R. Martin

George R. R. Martin, az óriási népszerűségnek örvendő Trónok harca írója, egy teljesen új novellával örvendezteti meg rajongóit a Gardner Dozois-val közösen szerkesztett Zsiványok című antológiában.

Zsivanyok-fedel.indd

A Gardner Dozois és George R. R. Martin által szerkesztett Zsiványok antológiában 21 történetet olvashatunk igazi sztárszerzők tollából.  Így R. R. Martin például egy teljesen új novellával jelentkezik, amelyben a Tűz és jég dala világának legnagyobb gazemberét ismerhetjük meg. Patrick Rothfuss egy új Királygyilkos krónikája világában játszódó kisregénnyel szerepel, Steven Saylor egy új Gordianus történettel lepi meg az olvasókat, és Joe Abercrombie egy új Első Törvény világában játszódó novellája is helyet kapott a kötetben. Mellettük Neil Gaiman, a Holtodiglan szerzőjének egy írása, és még sok más ismert író egy-egy alkotás szerepel az antológiában. A téma természetesen a zsiványok világa.

A kötet egyébként az angolszász science fiction és fantasy egyik legbefolyásosabb díjára, a Locus Awardra is esélyes. Az antológia kategóriában az egész kötet versenyez, míg belőle kisregény kategóriában Patrick Rothfuss A ménkűfa című írása, míg novella kategóriában Joe Abercrombie Nehéz idők című története és Scott Lynch Egy év és egy nap Terandániábanja van a versenyzők között.

A kötet a Fumax kiadó gondozásában jelent meg.

Ez is tetszeni fog...