Könyvfigyelő: Jurassic Park, Az elveszett világ - Corn & Soda

Könyvfigyelő: Jurassic Park, Az elveszett világ

jp-orig-cover

Újra kapható Michael Crichton két legendás kötete a Jurassic Park és Az elveszett világ, melyekből Spielberg a nagy sikerű Jurassic Park filmjeit rendezte, s melynek negyedik része júniusban várható.

Május közepén jelent meg Michael Crichton két világsikernek örvendő kötete, a Jurassic Park és Az elveszett világ. A Jurassic Park eredetileg 1990-ben íródott, s akkor 18 millió példányszámban kelt el. A könyv sikerén felbuzdulva Steven Spilberg azonos címmel filmet is készített belőle 1993-ban, melynek társírója maga a szerző volt. A film szintén órási sikert aratott, s Crichton megírta a folytatását Az elveszett világ (The Lost World, 1995) címmel, melyből egy újabb mozi is született.

the-lost-world

A Jurassic Park III. (2001)  már nem Crichton regényén alapul, de több olyan részlet szerepel benne a könyvből, ami az előző két filmből kimaradt. Most júniusban pedig a mozikba érkezik a Jurassic World, a negyedik film, melynek alapjai szintén Crichton regényeihez vezethetőek vissza.

Crichton dinoszauruszos regényeinek népszerűségét bizonyítja, hogy egy az 1990-es években felfedezett új dinoszauruszfajt az író tiszteletére Crichtonsaurus bohlini névre kereszteltek.

John Michael Crichton (született: Chicago, Illinois, 1942. október 23.)  amerikai író, forgatókönyvíró, filmrendező egyébként igen népszerű Hollywoodban. Első megjelent regényétől (Az Androméda-törzs 1969) kezdve az amerikai science-fiction egyik legelismertebb és legnépszerűbb szerzője. Az Egyesült Államokban az úgynevezett techno-thriller műfaját elsősorban az ő nevéhez köti. Azonban hasonló sikereket ért el nem sci-fi témájú könyveivel, filmjeivel is, például a  így Zaklatás című regényével, melyet szintén megfilmesítettek. Emellett az ő nevéhez fűződik a Vészhelyzet (ER, 1994) című tévésorozat is, melynek egyben alkotója, társproducere és az első három rész írója is.

Ez is tetszeni fog...