Könyvfigyelő: Újjászületés - Corn & Soda

Könyvfigyelő: Újjászületés

12 éves korom óta hatalmas Stephen King rajongó vagyok, így semmilyen új könyvmegjelenést nem hagyok ki. Éppen ezért igazi izgalommal várom King eredeti nyelven tavaly megjelent, Revival (Újjászületés) című regényét. Ezért könyvfigyelő rovatunk ezen a héten az új King könyvvel foglalkozik, amely a borzongások kedvelőinek lesz igazán megfelelő regény.

Stephen Kinget nem kell bemutatni, hiszen korunk egyik legnagyobb írója. A Carrie és a Ragyogás már be is vonult a klasszikusok sorába. A legtöbbünknek King nevéről azonnal a horror jut eszébe, pedig ne felejtsük el, hogy éppúgy hatalmasakat alkot a dráma, a thriller, a fantasy és a krimi műfajában is. Sokan nem tudják, hogy a Remény rabjai és a Halálsoron is King regényből készült mozi. Legutóbb magyarul megjelent műve, a Mr. Mercedes pedig jeles képviselője a krimi zsánerének.

Az Újjászületés az Európa könyvkiadó gondozásában fog megjelenni május hatodikán, így már csak pár hetet kell várniuk a rajongóknak. A misztikus thriller igazi izgalmakkal kecsegtet.

Revival-front-cover-slice-770

A történet főhőse, Jamie Morton csupán hatéves, amikor New England-i kisvárosukba egy lelkész érkezik egész családjával. Jamie szinte rajongani kezd a fiatal lelkészért, aki érdekes kísérletekkel fűszerezi meg a bibliaórákat. Hamarosan egy autóbaleset töri ketté a lelkész életét, amelyben elveszíti családját, és hamarosan el is bocsájtják posztjáról. Jamie felnőttkorában találkozik újra a lelkésszel, akivel sorsuk erősen összefonódik.

Jamie sikeres gitáros lesz és hamarosan új kísérleteket kezd folytatni a lelkésszel, amelynek középpontjában az elektromosság áll. A tiszteletes az élet és a halál közötti átjárót keresi. És az újjászületés szó egyszerre teljesen más jelentésében rajzolódik ki.

King regénye mindenképpen ajánlott a thriller és horror kedvelőinek, akiket érdekli a halál és az azon túl található világ témája.

2301586_5

Ez is tetszeni fog...