Lestat, a vámpír visszatér a filmvászonra - Corn & Soda

Lestat, a vámpír visszatér a filmvászonra

interju2

Jó hír Anne Rice írónő rajongóinak, hogy a kedvenc vámpírkirályfi visszatér a mozikba. A Universal Pictures megszerezte az írónő Vámpírkrónikák című regénysorozatának megfilmesítési jogait.

Anne Rice Vámpírkrónikái közül már kettőt megfilmesítettek jó pár évvel ezelőtt. Az egyik, Az interjú a vámpírral (1994, Neil Jordan) Tom Cruise és Brad Pitt szereplésével, hatalmas sikert aratott, míg a a Krónikák harmadik részéből készített film, A kárhozottak Királynője (2002, Michael Rymer) hatalmas bukás volt Stuart Towsend és Aaliyah főszereplésével.

images (1)

A pletykák  szerint, a Universal Pictures akár mind a tizenegy regényt megfilmesítené a Twilight franchise sikerén és a vámpírok népszerűségén felbuzdulva. A produceri munkával Brian Grazer, Alex Kurtzman és Roberto Orci van megbízva, a forgatókönyvírók között pedig Cristopher Rice, az írónő fia is szerepel, aki a Testolvaj meséjének forgatókönyvét írta.

robert

Hogy ki kapja a vámpírkirályfi Lestat szerepét? Egyelőre még nem tudni, de többek között Robert Downey Jr. neve is felmerült.  Downey remek színész, de nem lenne kissé öreg a ragyogóan fiatal és szépséges Lestat szerepére?

 

Mindenesetre izgatottan várjuk a fejleményeket!

Ez is tetszeni fog...