LIVING-LOVING - Müller Péter Sziámi életHű koncertje - Corn & Soda

LIVING-LOVING – Müller Péter Sziámi életHű koncertje

Müller Péter Sziámi életHű koncertje október 29-én lesz az Erkel Színházban, melyre különleges vendég-barát-sztárfellépők érkeznek.

Müller Péter Sziámi költő, énekes, dalszerző, a Sziget és a Bartók Plusz Operafesztivál alapítója NEM idén lesz 50, 60 vagy 70 éves. Csak épp most érezte úgy, hogy eljött az újabb összegzés ideje, ugyanúgy, ahogy annak idején a Művészetek Palotájában adott koncert alkalmával.

A magyar kulturális élet meghatározó alakjaként évtizedek óta képes NEM megfelelni a címkéknek, és ebből fakad, hogy a legkülönfélébb embereket és közösségeket hozza össze. Ezekből a találkozásokból mindig merészen új dolgok születnek – a Sziget Fesztiváltól a Bartók Plusz Operafesztiválon át az ezernél több dalig, amit a maga és mások számára írt. Kölcsönhatásokból újabb összhatás jön létre Müller Péter Sziámi életHű koncertjén is.

Müller Péter Sziámi

A helyszínhez méltóan különleges vendég-barát-sztárfellépők érkeznek: MIKLÓSA ERIKA, SZINETÁR DÓRA, SZAKCSI LAKATOS BÉLA, DÉS LÁSZLÓ, JÁVORI FERENC FEGYA, TOLCSVAY LÁSZLÓ, NOVÁK PÉTER, MENYHÁRT JENŐ, KOVÁCS ANTAL és zenésztársai, a BALTAZÁR SZÍNHÁZ művészei és DARVAS FERENC, valamint az Angyalok Kara kórusa és a Free Voice Vokál teszik teljessé ezt az unikális együttlétet.

A zenéről az igényes pop- és rockszcénából ismert kollégák gondoskodnak. Előadják a 80-as évek legendás – tűrt vagy betiltott – slágereit, az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó termésének legjavát, és a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott emlékezetes dalokat, régieket és újakat egyaránt.

Müller Péter Sziámi

Sok ezren emlékezhetnek az A38-as Müller Péter Sziámi And Friends dupla bulikra, a szintén dupla Cohen magyarul hangversenyre a Budapesti Kongresszusi Központban, és a Dohány utcai Zsinagógában, a Dürer- és a Kobuci-beli elszabadulásokra, vagy a Katonában és a Madách Színházban átélt ülve a vigadásokra. A LIVING-LOVING életHű koncert nekik is új élményt ad: olyan összhatást, ami az eddig nem látott minőségi összegzésből ered. 

Ez is tetszeni fog...