Ma indul a Szeged ART- TérZene - Corn & Soda

Ma indul a Szeged ART- TérZene

szeged

Hagyományteremtő rendezvényre látogathatnak el ma este a szegediek, ráadásul teljesen ingyenesen.

Szeged Magyarország egyik legszerethetőbb városa, nem véletlen, hogy folyamatosan növekszik a városba látogató turisták száma. Sokan a Szegedi Szabadtéri Játékok miatt csak egy éjszakát töltenek el a Tisza parti településen, és nincs idejük megismerkedni Szeged és a régió gazdag művészeti életével. A Szegedi Városkép és Piac Kft nem titkolt szándéka, hogy a város gyönyörű utcáin és terein nézelődő polgárok és turisták „belesétáljanak” egy-egy művészeti alkotásba, legyen szó zenéről, képzőművészetről vagy éppen táncról. Különleges és egyedi környezetbe helyezik a művészeti alkotásokat, ezzel is megnövelve Szeged vonzerejét. Avagy ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohamedhez.

Egy szabadtéri hangverseny hangulata semmihez nem fogható, ezért a Szeged Art alkotótevékenységét TÉRZENEI programmal indítja.

Az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar kezdi, a hétvégétől rendszeresen, szombati napokon élvezhető programsorozatot: a zenekar a Dugonics térről átvonul a Klauzál térre, ahol közel egy órán keresztül tölti meg a teret zenével.

A rendezvénysorozat július 21-től július 24-ig teljesedik ki, ahol már öt gyönyörű szegedi helyszínen csempésszük az emberek közé a különböző művészeti aktivitásokat.

Dugonics tér: Szabadtéri Szoborkiállítás | Szabó Éremverde kiállítása

Kölcsey utca: Szűcs Édua politikusokról készített karikatúrái | Népi humor a képzőművészetben – Papp György grafikái

Francia Intézet: Régi szegedi festők akt alkotásai

Klauzál tér: Régi szegedi képeslapok

Stefánia: Festői időutazás – Szeged festőművészei korhű öltözetben, alkotás közben

A rendezvény ideje: 2016. július 2-től minden szombaton TérZene: 19:00 – 19:45 Szeged ART: 2016.július 21-24.
Fotó: panoramio.com

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Szeged ART összművészeti programsorozat idén már komolyabb lesz, mint tavaly. Az esemény sajtótájékoztatójára kaptunk meghívót, amiről szokásunk szerint, a […]