Majdnem jubileumi Rockfeszt Nagyudvarnokon - Corn & Soda

Majdnem jubileumi Rockfeszt Nagyudvarnokon

Ha unod a hátizsák és a sátor cipelését, mert nincs a közeledben rockfesztivál, a recept egyszerű: csinálj egyet lakhelyeden! Ez juthatott eszébe északi határunktól nem messze, a Dunaszerdahely mellett elterülő Nagyudvarnok néhány fiatal lakójának.

Helyi zenekarok néhány szponzor segítségével megszervezték az első fesztivált éppen kilenc évvel ezelőtt. Már akkor is rangos sztárvendégekkel indultak a zenei fesztiválok versenyében: fellépő volt például a legendás Karthago és az azóta sajnos már elhunyt Tunyogi Péter (P. Mobil, majd Tunyogi Rock Band). Később tiszteletét tette náluk (a teljesség minden igénye nélkül): Vörös István (Prognozis), a durvább zenék kedvelőinek örömére a Moby Dick és a Bloody Roots, a populárisabb vonal hívei számára Roy & Ádám, visszajáró vendég a Depresszió és a Pokolgép.

És hogy mi várható, illetve kik várhatóak idén nyáron augusztus 15.-én, illetve 16.-án (péntek-szombati napokon)? Szenzáció gyanánt ismételni fog az idén 25 éves Tankcsapda (tavaly már letették névjegyüket itt), újra Depresszióba zuhanhatunk, viszont Kalapács József zenekarával először lép színpadra a nagyudvarnoki Sweet Parkban. A Bohemian Betyars tagjaira szintén újdonságként fog hatni a romantikus vidék. A helybeli zenekarokat többek közt a War is Ours, az ismert nóták átalakításában jeleskedő Coverall, no és természetesen a Magyarország területén is szupersztár Rómeó Vérzik képviseli. A szlovák nyelvterületet az ütős punk banda, a Konflikt jelenti ezúttal.

DIGITAL CAMERA

A képek az eddigi rockfesztek időtartama alatt készültek

A legendás angol zenekarról elnevezett (!) közterületen, a Sweet Parkban egy helyes kis tavacska található, mely tavaly délután négy óráig volt élvezhető a fesztiválozók számára (a víz hirtelen mélyül, és este felé a rockerek már nem annyira vannak tisztában a veszélyekkel), idénről nincs még információnk, de valószínűleg hasonló módon járnak el a szervezők.

Bármit is írjon a hazai sajtó: félnünk pedig nem kell! Attól a kevés számú szlovák nemzetiségű embertől, aki a csallóközi térségben él, útjaink során idáig kedves szavakat, baráti gesztusokat kaptunk csak. Szélsőségesek mindenhol vannak, de errefelé számos alkalommal sem sikerült beléjük futnunk. A nagyudvaronoki Rockfeszten pedig döntő többségben képviselteti magát nemzetünk, de egy ilyen ünnepen amúgy is mindenki haver! Az is lehet, hogy ezen a fesztiválon nem lép fel valamely levezető körét futó, leamortizálódott “ámerikai szupersztár”, de az biztos, hogy a magyar nyelvterület legbarátságosabb úgynevezett könnyűzenei seregszemléjét ajánlottuk a fenti sorokban. A részletes program (és sok más hasznos info) pedig itt található! Többek közt az is, hogy a kétnapos bérlet a Magyarország területén található fesztiválokhoz képest, nevetségesen olcsón, 15 euróért elérhető!

Kedves Olvasó! Munkánkat támogathatod oldalunk “lájkolásával”, cikkeink megosztásával! (Köszi!!!)

Ez is tetszeni fog...