Májusi DVD premierek I. - Corn & Soda

Májusi DVD premierek I.

A tavasz utolsó hónapja folytatja a már áprilisban megkezdett tendenciát. Májusi DVD premierek tovább halmozzák az Oscar – díjas, illetve jelölt produkciókat. Már a hónap első felében megjelenő filmek között is megtalálhatjuk Quentin Tarantino legújabb agymenését, ugyanakkor a fiatalabb korosztály is örülhet, hiszen 14 – ig három animációs filmmel is kedveskedtek nekik a kiadók. Lássuk miből is szemezgethetünk május első felében:

Holtpont (Point Break, 2015)

Néhány rendkívül szokatlan bűntényt követően a fiatal FBI-ügynök, Johnny Utah (Luke Bracey), beépül egy csapat adrenalin függő élsportoló közé. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött a karizmatikus Bodhi (Edgar Ramirez) és őrült bandája áll. A veszett tempójú akció-thriller lélegzetelállító mutatványokat mutat be felvonultatva a világ ikonikus extrém sportolóit (bázisugrás, szörf, motorcross, snowbord és skydiving).

 

Szemekbe zárt titkok (Secret in their Eyes, 2015)

Az összetartó FBI nyomozói csapat – Ray és Jess, valamint a kerületi ügyész felügyelő Claire – hirtelen szakad szét, amikor rájönnek, hogy Jess tizenéves lányát brutálisan és megmagyarázhatatlan módon meggyilkolták. Most, tizenhárom évvel később, mialatt nap mint nap megszállottan keresték a megfoghatatlan gyilkost, Ray végre ráakad egy nyomra, amiről úgy gondolja, véglegesen megoldhatja az ügyet, és felfedheti az ördögi gyilkost. Ám egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amit felfedeznek, és hogy milyen álnokság lakozhat egy bosszúálló ember lelkében.

 

Egy szobalány naplója (Journal d’une femme de chambre, 2015)

Célestine Normandiában egy vidéki nemesi családnál szobalány. A filmen az ő naplójának oldalai elevenednek meg. Úrnője vallási őrületben él, a ház feje pedig a cselédeket hajkurássza. A fiatal lány mindkettőjüknek kiszolgáltatott, miközben mélységesen meg is veti őket.

 

Kókusz Kokó, a kis sárkány ( Der kleine Drache Kokosnuss, 2015)

Nagy az izgalom Kókuszfalván! Ellopták a kis közösség nagy kincsét! Kókusz Kokó felkerekedik, hogy visszaszerezze azt, így bizonyítva rátermettségét barátai és családja előtt.

 

Breki, a békakirályfi (Ribbit, 2015)

A legnagyobb utazások olykor egy apró ugrással kezdődnek. Breki, a kis béka, nem szeret ugrálni és a vizet sem szívleli. Ahhoz, hogy megtalálja helyét a világban, barátjával, a repülő mókuslánnyal belevetik magukat az Amazonas dzsungelébe. Útjuk során megannyi érdekes és olykor furcsa állattal találkoznak, a dzsungel mélye pedig számos kalandot tartogat számukra.

 

Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2016)

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

 

LEGO Scooby-Doo! Lidérces Hollywood ( LEGO Scooby-Doo! Haunted Hollywood,2016)

Csatlakozz kedvenc négylábú nyomozódhoz, Scooby-Doo-hoz, valamint Bozonthoz és a Rejtély Rt.-hez, akik ezúttal az Álomgyár árnyékos oldalán találják magukat. Miközben épp a legendás Brickton Stúdióban tesznek látogatást, Scooby és barátai első kézből tapasztalják meg, milyen kísérteties is tud lenni Hollywood, mikor hirtelen jól ismert filmes szörnyek jelennek meg, mintha csak egy filmszerepre készülnének. Csak egyféleképpen lehet megoldani ezt a rejtélyt és megmenteni a nagy hírű stúdiót: ha a Rejtély Rt. beveti magát a mozi varázslatba!

 

Ez is tetszeni fog...