Már a mozikban Gagarin - a látványos filmdráma az első űrutazóról! - Corn & Soda

Már a mozikban Gagarin – a látványos filmdráma az első űrutazóról!

Forrás: Pannonia Entertainment

Forrás: Pannonia Entertainment

A Gagarin, Pavel Parkhomeko rendezte látványos kivitelezésű, igaz történeten alapuló életrajzi dráma, amely amellett, hogy betekintést nyújt az űrverseny legintenzívebb időszakába és az első emberi űrutazás páratlanul izgalmas történetébe, a földműves családba született asztronauta, Jurij Alekszejevics Gagarin emberi oldalát is bemutatja.

1961. április 12-én Jurij Alekszejevics Gagarin szovjet kozmonauta a világ első űrhajósaként vonult be a történelemkönyvekbe, miután Vosztok-1 űrhajóval 108 perc alatt megkerülte a Földet, és egy Engelsz nevű kisváros mellett sikeresen földet ért.

Gagarin egyike volt a szovjet űrprogram 20 fős csoportjának, akiket több mint 3000 elit vadászpilótából választottak ki az egész Szovjetunió területéről, hogy egy extrém terheléseket is magában foglaló kiképzés során felkészítsenek az űrutazásra. Húsz legendás pilóta, akik szakmájuk legjobbjának számítottak, bár egyikük sem sejthette, hogy végül kit választanak ki az első emberi űrutazás történelmi feladatára. Amikor végül Gagarint kiválasztották, megkezdődött a felkészítése az akkor még tulajdonképpen ismeretlen területen való bevetésre…egy életre szóló utazásra.
A mindössze 1,6 m3 térfogatú leszállókabinba szíjazva Gagarin eltöpreng az életén, amit gyökeresen megváltoztatott szovjet űrprogram fáradhatatlan törekvése, hogy bármi áron, de elsőként hódítsák meg a világűrt.

Az első űrutazáshoz hasonlóan 108 perc hosszúságú, látványos kivitelezésű életrajzi dráma amellett, hogy betekintést enged az űrverseny legintenzívebb időszakába, bemutatja a földműves családba született asztronauta emberi oldalát is.

A film 2016. október 20-tól látható a hazai mozikban, a Pannonia Entertainment és a Freeway Entertainment közös forgalmazásában. Budapesten a Puskin és Tabán Moziban látható, Pécsett az Apolló Moziban, Szombathelyen az Agora-Savaria Filmszínházban, Szolnokon a Tiszapart Moziban is vetítik, eredeti nyelven, magyar felirattal.

Forrás: Pannonia Entertainment

Ez is tetszeni fog...