Mayberian Sanskülotts-Adlait (2016)-lemezajánló - Corn & Soda

Mayberian Sanskülotts-Adlait (2016)-lemezajánló

Szóval az van, hogy még tavaly ősszel megjelent a Mayberian Sanskülotts sorrendben harmadik, Adlait címre keresztelt albuma. Egy elkésett lemezajánló következik a Corn&Soda-n, a magyar zene hiánypótló együttesének új anyagáról így februárban. Mire elkészült ez a cikk, lassan érkezik a következő lemez a bandától.

Az Adlaitre felkerülő 11 szám az elmúlt cirka 7 év terméséből lett összeválogatva-volt honnan meríteni, hiszen elég sok dal született 2010 óta. Akik nyomon követték a zenekar működését az elmúlt években, azoknak a tracklist ismerős lehet, hiszen ezek a számok valamilyen formában már megjelentek korábban; az Akarathoz, valamint az Especially You c. számhoz klip is készült (utóbbi dal az HBO-n futó Aranyélet első évadában is elhangzott).

Az együttes továbbra is a szobazenére jellemző minimál zenét játssza elég hatásosan, és a rajongók által összedobott pénzből még tavaly stúdióba vonult a zenekar, és rögzítette az albumot. A hangzásvilág és a gondolatiság szépen hordozza a ’80-as évek magyar underground zenéjének jellegzetességeit-gondolok itt a Balaton vagy a Trabant zenéjére. Épp ez a fajta egyszerűség miatt működik a zenekar, és ezért lett jó lemez az Adlait, ami nagyon kellett már, hiszen az együttes rég túllépett a zajos, agyonmásolt kazetta hangzású anyagokon.[Aloneinkápmegyer (2011), PseudoDeath-(2012)]

A január 26-ai, A38-os Neverending sorry: new year, new hair nevű koncerten játszik a zenekar

A Mayberian Sanskülotts egy nagyon jó kis zenekar, amelynek bizonyítéka az Adlait, ami véleményem szerint 2016 egyik legjobb magyar lemeze lett. Idén pedig várhatóan érkezik a negyedik lemez is, immár új dalokkal.

Csak a rend kedvéért, a zenekar az alábbi felállásban készítette el a lemezt: Csodás Zita (ének, gitár, szintetizátor), Szigeti Árpád (basszusgitár), Hromkó István (dob), Balogh Gallusz (gitár). Itt lehet meghallgatni az albumot, valamint aki támogatni szeretné a zenekart, az a bandcamp-en keresztül meg is tudja vásárolni:

A képek az együttes fb oldaláról származnak.

Ez is tetszeni fog...