Mégis rendeznek a kiadók Könyvhetet - csak online - Corn & Soda

Mégis rendeznek a kiadók Könyvhetet – csak online

Bár a hivatalos, június 4-8. közötti 91. Ünnepi Könyvhét a koronavírus-járvány miatt elmaradt, egyéni szervezésben több kiadó is programokat hirdetett ezekre a napokra online formában.

A legtöbb kiadó könyvheti akciókat, kedvezményes könyvvásárlási lehetőségeket ütemezett a webshopokban, de néhányan egyéb, különleges programokat is tartanak online formában. Ezek közül ajánlunk néhányat.

Könyvhét a Pagonnyal:

Pagony több érdekes olvasnivalóval és egy online könyvbemutatóval jelentkezik.

forrás: sajtóanyag

A programok 10.00-11.30 között lesznek a kiadó Facebook oldalán:

Bemutatkozik a Jó éjszakát, Pitypang című mesekönyv Pásztohy Panka tollából Hazay Ancsa zenés-mesés-játékos műsorában, Kiss Judit Ágnes Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg című tündérmeséje Szimonidesz Hajni képeivel Mórocz Adrienn előadásába Vibók Ildi Szeretnék egy aranyhalat! című mesekönyve Mayer Tamás illusztrációival, és bemutatkozik Czernák Eszter Kedves Apu! című könyve Mórocz Adrienn előadásában is.

Könyvheti Magvető-est a Radnóti Színházzal

A Magvető Kiadó ebben a szokatlan és furcsa helyzetben sem szakítja meg a közel három évtizedes hagyományt: lesz könyvheti Magvető-est. Ezúttal nem a Radnóti Miklós Színházban, hanem a Líra Könyv facebook oldalán június 5-én, pénteken 19 órakor.

forrás: sajtóanyag

A házigazda Bálint András és Szegő János lesz, velük tart Dávid Anna, a Magvető igazgatója és Kováts Adél, a Radnóti Miklós Színház igazgatója. Főszerepeben a Magvető „könyvheti” újdonságai lesznek: Erdős Virág Hősöm és Krusovszky Dénes Áttetsző viszonyok című verseskötete, Nádasdy Ádám első szépprózai könyve, A szakállas Neptun, Pilinszky János Beszélgetések Sheryl Suttonnal című kultikus könyve, Spiró György esszékötete, a Malaccal teljes éveink és Szilasi László új regénye, a Kései szerelem.

A könyvheti újdonságokból László Zsolt, Martinovics Dorina, Pál András, Porogi Ádám, Rusznák András és Sodró Eliza, a Radnóti Miklós Színház művészei olvasnak fel részleteket.

Könyvheti kávézás a Könyvmolyképző Kiadó íróival

forrás: Eszes Rita Facebook oldala

Eszes Rita, Róbert Katalin és Bessenyei Gábor, a Könyvmolyképző Kiadó három írója az elmaradó Könyvhét ellenére is megtartja szokásos kávézását, csak most virtuális formában. A spontán beszélgetésre azonban most az érdeklődőket is várják, itt lehet csatlakozni.

Ez is tetszeni fog...