Megnyílt a Godot Kortárs Művészeti Intézet - Corn & Soda

Megnyílt a Godot Kortárs Művészeti Intézet

2019. október 1-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a Godot Kortárs Művészeti Intézet – Godot Institute of Contemporary Art (GICA) – a látogatók előtt.

A megnyitón a zsúfolásig megtelt 700 négyzetméteres csarnokban Juhász Anna köszöntötte az érdeklődő nagyközönséget.

A Godot Galériából kinőtt, új képzőművészeti központ magánkezdeményezésre jött létre Óbudán, a Goldberger gyár helyszínén. Sáfár Zoltán, az egyik tulajdonos egy korábbi nyilatkozatában elmondta, azt szeretnék, hogy tömegekhez jusson el a kortárs művészet, és divat legyen múzeumba járni.

Az ezerszáz négyzetméter összterületű épületben a nagy csarnok mellet projekt room-ok, műteremlakások állnak, a művészek és kurátorok rendelkezésére.

Ebben az évben itt kapott helyet az évente megrendezésre kerülő Godot Young Generation (GYG) Art Fair kiállítás és vásár is, amit az Art Market Budapest vásárral párhuzamosan rendeznek meg.

A GYG lehetőséget biztosít a pályakezdő művészeknek, hogy szélesebb körben megmutathassák műveiket. A több fordulós pályázat eredményeként sikeresen bejutott 110 művész között a kiállítás és vásár végén 6 díjat osztanak ki. A fődíj önálló kiállítás létrehozását teszi lehetővé a nyertes művész számára.

A megnyitóra ellátogató közönség egy nagyon kellemes estén vehetett részt, műalkotások, finom falatok, egy pohár ital társaságában. A rendezvény fő támogatója, a MINI az est végén hazaszállította azt, aki arra igényt tartott.

A látogatók közel 1000 műalkotást tekinthetnek meg és vásárolhatnak közülük gerillaáron. A kiállítás és vásár 2019. október 2-13 között ingyenesen látogatható.

A fotókat Kertész Judit készítette.

Godot Kortárs Művészeti Intézet, Budapest, 1036 Fényes Adolf u. 21. Nyitva: vasárnap – csütörtök 10:00-19:00, péntek és szombat 10:00-20:00.

Ez is tetszeni fog...