Könyvajánló: Hjorth & Rosenfeldt - A néma lány - Corn & Soda

Könyvajánló: Hjorth & Rosenfeldt – A néma lány

A néma lány

Az Animus Kiadó fotója

A könyvhétre jelent meg a svéd szerzőpáros, Michael Hjorth és Hans Rosenfeldt legújabb közös krimije, A néma lány az Animus Kiadó gondozásában. A kötet a rendkívül népszerű Sebastian Bergman sorozat immár negyedik darabja, amiben a királyi nyomozóhatóság tagjainak és kriminálpszichológusoknak, Sebastiannak egy újabb szörnyű gyilkosságsorozat rejtélyét kell megoldania.

A regény története szerint a négytagú Carlsten családot saját otthonában, békés reggelijük közben brutálisan meggyilkolják. Indítéknak nyomát sem találni. Átlagos emberek voltak, a helyi közösségbe jól beilleszkedtek, talán csak környezetvédő szenvedélyükkel lógtak ki a sorból. De néhány feljelentés – környezetre ártalmas szerek árusítása vagy illegálisan kilőtt állatok miatt – elég ok volna egy bestiális gyilkosságra?
A helyi rendőrség Sebastian Bergman kriminálpszichológus és a királyi gyilkossági nyomozóhatóság segítségét kéri, ám sem az egyetlen gyanúsított kihallgatása, sem a gyilkos fegyver tulajdonosának azonosítása nem vezet eredményre.
A kudarc küszöbén azonban kiderül: valakinek látnia kellett a gyilkosságot! De hol lehet az illető? S vajon ki találja meg előbb? Sebastian Bergman vagy a férfi, akinek csak a lábnyomát ismerik.

A szerzőpáros legújabb kötete is tele van rejtéllyel, izgalommal, váratlan fordulatokkal, és mellette a sorozat szereplőinek élete is tovább bonyolódik, nem hagyva elkényelmesedni az olvasót.

Hamisítatlan skandináv krimi, a műfaj jellegzetességeivel, s mégis egyedi karakterekkel. Ráadásul annak is igazán élvezetes olvasmány lehet a regény, aki a sorozat előző darabjait nem ismeri, de biztosan állítható, hogy ez után a regényfolyam rabjává válik. A skandináv krimik rajongó pedig semmi esetre sem hagyhatják ki!

A néma lány megvásárolható az Animus Kiadónál!

Ez is tetszeni fog...