Mindenki nyugodjon le és olvasson- Olvasás éjszakája 2018 - Corn & Soda

Mindenki nyugodjon le és olvasson- Olvasás éjszakája 2018

Idén hatodik alkalommal, szeptember 29-én rendezik meg hazánkban az Olvasás Éjszakája című rendezvénysorozatot, amely társaihoz hűen (Múzeumok, Színházak Éjszakája) kora délutántól késő éjjelig nyújt intellektuális szórakozási lehetőséget az írott kultúra után vágyóknak.

A Budapesten hat, vidéken összesen öt helyszínen zajló programok írókat, bloggereket szólítanak meg, kötetlen beszélgetések során nyújtanak betekintést az írók világába, ahol az olvasó a közöttük lévő kapocsról, a könyvről és annak megírásáról tudhat meg ritkán hallott műhelytitkokat, érdekességeket, a szerzők a művekről és hozzá kapcsolódó élményeikről beszélnek majd. A délutáni programokat úgy állították össze a szervezők, hogy még a kicsiket is bevonják az olvasás varázslatos világába. Vetélkedőn, bábelőadáson, meseolvasáson szívhatják magukba a kultúrát azok, akik ellátogatnak a helyszínek egyikére gyermekeikkel, és ha a nagymama lefekteti őket, visszatérhetnek. Akkor javaslom, hogy rohanjanak a Magvető Caféba, mert 19 órától Koncz Zsuzsával beszélget Micimackóról, versekről, dalokról Karafiáth Orsolya; onnan 20 órakor loholjanak át a Rákóczi úti Libri Könyvpalotába, ahol Nógrádi Gergellyel lesz beszélgetés. Ezután 21:00-ra át kellene érni a Líra Magvető Caféba, mert a skandináv krimik kulisszatitkairól beszélget Dobosi Beáta skandináv krimi fordítóval Oláh Andrea. De lehet, hogy Závada Péterrel lenne jó meghallgatni a beszélgetést? …

Lehetőleg este 7 órakor mindenképp szakadjunk legalább ketté, de javasolnám inkább, hogy három részre, mert az Örkény István könyvesboltban Tóth Krisztina Reptéri nyúl című könyvének premierje lesz a Noran Libro Kiadó vezetőjével, a Libri Könyvpalotában pedig Al Ghaoui Hesna beszél most megjelent gyerekkönyvéről az olvasóknak. Akkor igyunk egy jó kávét egy Bookline buszban, és üljünk be este tízkor a Libri Könyvpalotába, mert Beck Zoli és Háy János hangszereket és szavakat ragadnak magukhoz, ami mindig nagyon jó! Aztán ha intellektuálisan már túlfűtöttek vagyunk, eresszünk le a Magvető Café Rock & Roll Áruház elnevezésű zenés, időutazós divatbemutatóján, majd ugyanott a Retro Discoban, ahol már nem is kell olyan kulturáltnak mutatkozni.

Ez is tetszeni fog...