Mortal Kombat X - kritika - Kritika- "Fini sh It" - Corn & Soda

Mortal Kombat X – Kritika “Fini sh It”

mkx-1Mortal Kombat X, mert az X generációval játszol, és mert a brutalitás röntgen módban üt a legjobban. Imádjuk, de sajnos van egy-két hibája.

A történet az előző (2011-ben kiadott) rész után 25 évvel veszi fel a fonalat, ahol a már ikonikus karakterek felnőtt gyerekei a főhősök. Természetesen a régiek is visszatérnek, de a játék java részében a fiatalokkal nyomjuk végig a történetet. Mint ahogyan egy filmnél, természetesen itt sem fogok spoilerezni, mert az elrontaná a játékélményt, és a meglepetést. Elég ha annyit tudtok, hogy Shao Khan-t kivégezték, mert megszegte a szabályokat, de hőseinknek nincs nyugalma, mert Shinnok, az átállított embereinkkel az oldalán valami nagy mocsokságot tervez.

A játékmenetet, már az előző részből jól ismerhető interaktív átjátszásokkal, poénokkal és velős beszólásokkal fűszerezve tették izgalmasabbá. A harcok közben a játéktér pedig szintén használható még. Nincs is annál jobb, mint amikor megfogunk egy rabszolgát és hozzávágjuk az ellenfélhez, vagy amikor egy tál vízben fojtogathatjuk a másikat. A fő lényeg, meg amiért igazából ezzel játszunk, hogy a brutalitás elérte az eddigi legmagasabb csúcsot. A kivégzések, és a harcok közben használható brutalitások annyira gusztustalanul véresen kreatívok, hogy egyszerre esünk ámulatba, és borzadunk el, hogy a játék készítői mennyire beteg emberek lehetnek. Szintén erre a fajta nem enyhén beteg kreativitásra utal Johnny Cage “Here comes Johnny!” kivégzése, illetve, hogy olyan plusz karakteret hoztak még a játékba, mint Jason Voorhees.

heres-jonny

 

A grafika a normál harcrésznél, és átvezetőknél még szép, de itt el is értünk ahhoz a részhez, ahol már a negatívumokról kell beszélni. Sajnos ott, ahol igazán fontos lett volna a szép grafika – azaz a ráközelített brutalitásoknál és kivégzéseknél,-  már hagy maga után némi kívánnivalót a kidolgozottság. Emellett az sem túl előnyös, hogy a játék történetrésze annyira rövid és könnyű, hogy két nap alatt simán végig lehet játszani.

Szerencsére a készítők nagyon jól tudták, hogy a játékosok milyen hamar végigütik, rúgják magukat a játékon, ezért egy olyan online játékmódot is beépítettek, amit nehezen tudunk megunni. Öt különböző csapatból tudunk választani, amit a bunyókban szerzett pontokkal tudunk gazdagítani, hogy minden egyes hét után eldőljön melyik csapat volt a legjobb. Go spec ops! Emellett pedig ott van még a különböző bónuszokkal kecsegtető bejárható temető, és barlang labirintus, ahol farkasok és óriás pókok próbálnak meg kinyírni minket. Igaz, ennek a résznek az irányítása elég kezdetleges, de a látvány kárpótol minket.

A végére csak egy kis kedvhozónak, íme a játék előzetese, aminek nem csak a zenéjéért volt felelős a System of a Down, hanem még a a rendezésért is, hiszen a zenekar basszerosa hozta ezt össze.

Értékelés: 75/100, mert összességében a Mortal Kombat X király. Hangulatos és kellően véres. A történet lehetett volna hosszabb, de az online harcokban kidühönghetjük magunkat.

Gépigény:
Minimum:
CPU: 4 magos / 2670 MHz
RAM: 3072 MB
VGA: SM 5.0, DX 11 / 1024 MB
HDD: 40 GB

Ajánlott:
CPU: 4 magos / 3400 MHz
RAM: 8192 MB
VGA: SM 5.0, DX 11 / 2048 MB

Ez is tetszeni fog...