Mr. Robot - megérkezett a pilot - Corn & Soda

Mr. Robot – megérkezett a pilot

mr robot

A Mr. Robotról még nem sokat olvastunk, és egy traileren kívül nem is láttunk belőle még semmit, azonban ma online megjelent a pilot, amit ezen a linken elértek.

A sorozat főszereplője Elliot (Rami Malek), nappal IT tech, éjszaka hacker és igazságtevő. Meggyőződése, hogy követik. Fekete öltönyökbe öltözött férfiak, a felső egy százalék felső egy százaléka, akik az egész világot irányítják. A legérdekesebb az volt, hogy valójában fogalmunk sincs róla, hogy mi igaz és mi nem. Elliot szociális fóbiákkal küzd, bevallja magának, hogy képzeletbeli emberekhez beszél – amit még drámaibbá tesz, hogy végig narrál -, viszont pontosan ezeknek köszönhetően kristálytisztán látja a társadalom problémáit.

Az egész pilotot eszméletlen zenei aláfestés követi végig, sötét és melankolikus hangulatot teremtve, amivel nagyon meg tudják fogni a nézőt. Rami Malek tökéletesen eltalálja a figurát, a magányos, depressziós, valószínűleg skizofrén hackert. Elliot egy kiberbiztonsági cégnél dolgozik technikusként, ahol az a feladata, hogy olyan nagy vállalatokat védjen meg a támadástól, mint az E Corp., ami gyakorlatilag mindenhol jelen van a világon, és természetesen gonoszak. Evil Corp. Az első meglepetés az, amikor megjelenik Christian Slater, a csöves/hacker, aki Elliot segítségével akarja leigázni a vezető hatalmakat. Ezen a ponton már ott tartunk a sorozatban, ahol csodálatosan egyensúlyoznak őrület és józanság között, olyannyira hogy már valójában sem nekünk, sem Elliotnak nincs fogalmunk arról, Mr. Robot, azaz Bale létezik-e valójában, vagy csak Elliot képzeletének szüleménye.

Elliot tisztában van vele, hogy problémái vannak, de a saját igazát is tudja. A normálisra vágyik, mégis kimondja, hogy a normális valójában csak a naivak valósága. A sorozat szócséplés nélkül sorolja fel társadalmunk problémáit, ahol nem lesz happy end, mindig a gazdag lesz gazdagabb, és jó is ez az őszinteség.

A Mr. Robot június 24-én kezdődik, le ne maradjatok!

 

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] hackeres sorozatból még a premiere előtt berendelték a második évadot. Pilotkritikánkat ITT olvashatjátok. Berendelések kapcsán pedig még az a hír járja, hogy az Aquarius című […]