Musical csillagok népdalt énekelnek - a Madách Színház új bemutatói - Corn & Soda

Musical csillagok népdalt énekelnek – a Madách Színház új bemutatói

Rendhagyó bemutatókkal készül a Madách Színház, a társulat tagjai három egymást követő pénteken népdalokat énekelnek. Az előadásokat a színház honlapján, közösségi oldalán és a Youtube-csatornáján lehet majd megtekinteni. A különleges bemutatókról Szirtes Tamás, a Madách igazgatója adott ki közleményt.

forrás: sajtóanyag

“Nekünk, színháziaknak a bemutatók adják életünk keretét.
Valójában egy színház bemutatótól bemutatóig tervez, gondolkodik, él. Ezek a bemutatók semmiképpen nem szokásos Madách színházi premierek lesznek. Nem áll rendelkezésünkre díszlet, világítás, jelmez, koreográfia. De van valamink, ami legalább olyan értékes, de talán értékesebb, mint a felsoroltak: az ezerszínű színészi tehetség és az emberi hang, amely kíséret nélkül, a maga természetes szépségében szólal meg. A színházi bemutató másik varázsa az újdonság. Mindig valami olyannal készülünk, ami eddig még nem volt. Ez a követelmény ezúttal teljesülni fog. A bemutatók címe: Musical csillagok népdalt énekelnek. Társulatunk művészei tehetségük újabb színét mutatják be. A népdal ősi műfaj, pár sorból áll, az emberi érzelmek mély és széles skáláját szólaltatja meg egyszerűen, tisztán, nemesen. A gondolat, a vers, a dallam tökéletes összefonódásának egyidejűsége.” – írta Szirtes Tamás közleményében.

Szirtes Tamás
forrás: sajtóanyag

A bemutatókra három egymást követő hét péntekén, május 1-én, 8-án és 15-én kerül sor 19.00 órakor a Madách Színház Honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Mindegyik adás 48 óráig tekinthető meg. Mindegyik bemutatóban hat művész vesz részt, összesen tizennyolcan.

Az első bemutató szereposztása:

1. Fonyó Barbara: Madárka, madárka

2. Csengeri Attila: Tiszán innen, Dunán túl

3. Gubik Petra: Arra kérem az én Jóistenemet

4. Miller Zoltán: Által mennék én a Tiszán

5. Kováts Kriszta: Kimenék én ajtóm elejibe

6. Sasvári Sándor: A jó lovas katonának

A bemutató előtt Müller Péter író, a Madách Színház dramaturgja mond bevezetőt.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...