Művészek az Otthoni Oktatásért - MOTTO - Corn & Soda

Művészek az Otthoni Oktatásért – MOTTO

Gyors segítség érkezik a művészektől a diákok számára. Színészek kötelező olvasmányokat olvassanak fel az online-oktatást megsegítendő.

Bíró Kriszta
Fotó: Horváth Judit

Bíró Kriszta színésznő találta ki a projektet, s tette közzé egy közösségi portálon. Abban a pillanatban az ügy mellé állt Fullajtár Andrea színésznő, Ézsöl Andrea projekt menedzser, Kleb Attila fotográfus, a GetCloser Concerts művészeti vezetője, Seres Tamás rendező és Vető Balázs, a Fisherman’s ügynökség ügyvezetője.

A kezdeményezésnek egy betűszó lett a neve: MOTTO – Művészek az Otthoni Oktatásért.

Készült a projekthez arculat, Facebook oldal, YouTube csatorna és internetes tárhely, ahol kereshetőek a feltöltött videók évfolyamok, szerző és előadó szerint is.

Fullajtár Andrea
Fotó: Horváth Judit

A kezdeményező művészek, szervezők felvették a kapcsolatot egy olyan, az interneten szerveződő csoporttal, amelyben pedagógusok osztják meg egymással az online-tanítással kapcsolatos tapasztalataikat. Megkérték őket, hogy állítsanak össze egy listát azokból az irodalmi művekből, amelyek a tananyagban szerepelnek. Létrehoztak egy csoportot azoknak a színészeknek, akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben. Órák alatt megszámlálhatatlan kolléga jelentkezett. Megkapták a listát, és mindenki beírta magát ahhoz a szöveghez, amit felolvasna. A felolvasás videó-felvételét mindenki a saját otthonában készíti el, hiszen jelen helyzetben ez az egyedül helyes eljárás. A videókat feltöltik egy tárhelyre, ahonnan – technikailag egységesítve, vágva, fényelve, – a MOTTO honlapjára kerülnek. Innen tudják majd az online-tanórákon a pedagógusok használni ezeket az anyagokat. A MOTTO-ban közreműködő valamennyi személy önkéntes alapon végzi munkáját.

A MOTTO web oldala:

Ez is tetszeni fog...