Múzeumpedagógiai finisszázs a MODEM-ben - Corn&Soda

Múzeumpedagógiai finisszázs a MODEM-ben

Február 8-án a MODEM 10:30 – 13:00 óráig ismét programokkal kedveskedik a látogatóknak, ezúttal a múzeumpedagógia területén kreatív foglakozásokkal és egynapos kiállításokkal.

A múzeumpedagógia olyan múzeumon belüli szolgáltatás, mely segítségével a látogatók játékos formában, fesztelenebbül kerülhetnek kapcsolatba a kiállítóterekkel és a művekkel. Jelen esemény szeretettel vár minden kisgyermekes családot, óvodást, általános- és középiskolás diákot.

10:30-tól a Szoboszlói Úti Általános Iskola és a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola számára meghirdetett, Birkás Ákos: Lady Mankiller I. című festményéhez kapcsolódó, Nagy indián vezetők című kreatív pályázat díjkiosztója és a kiállítás megnyitója lesz a fogadótérben. Korábban megjelent, Birkás Ákos kiállításáról szóló cikkünket itt olvashatjátok! Az eseményt az idén 454 éves Alföldi Nyomda, és a Csokonai Nemzeti Színház támogatja.
A kiállított interaktív alkotások egész nap kipróbálhatók! Többek között a diákok által fejlesztett társasjátékkal is kikapcsolódhatok a régi könyvesboltban.

11:00 órától, a második emeleti kiállítótérben a MODEM előszilveszteri rendezvényén elkezdett, Birkás Ákos festményét feldolgozó, színes papírokból felépített alkotás befejezésére kerül sor. Szeretettel várják az érdeklődőket, hiszen a projekt kivitelezéséhez minden hozzájárulás számít!

A MODEM-ben évek óta működik a Firka kör, mely ebben a félévben a tónusokkal foglakozott. A szakkörre járók Birkás Ákos festményeiről készített monokróm másolatokat, amiket egynapos kiállítás keretében mutatnak be a kiállítótérben.

György Gabriellával és Jahoda Rékával a finisszázs zárásaként 11:45-13:00-ig Télbúcsúztató indián parti múzeumpedagógiai foglakozás várja a játszani vágyókat a fogadótérben. A programon indiános kellékeket lehet készíteni és táncos buli keretében tesznek kísérletet a tél elűzésére.

A belépés gyermekek számára ingyenes, a felnőtt kísérők a kiállítást 300 Ft-os jeggyel tekinthetik meg a rendezvény alatt.

További információ:

http://www.modemart.hu/

https://www.facebook.com/modemdebrecen

http://akombakommuzeum.blogspot.hu/

 

Ez is tetszeni fog...