Napos oldal (Silver Linings Playbook, 2012) - Corn & Soda

Napos oldal (Silver Linings Playbook, 2012)

Szerelmi történet pszichiátriai kezeltekről, hétköznapi nehézségekkel küzdő fiatal őrületekkel, akik nehezen kezelik az életet. Szülő-gyerek kapcsolat, megromlott házasságok, új szerelem. Mindezzel tud szolgálni az Oscar-jelölt Napos oldal, amelyet ezen a héten veszünk sorra Oscar sorozatunkban.pat-and-tiffany-silver-linings-playbook-15808-1920x1200

Pat Solatano (Bradley Cooper) kiszabadulván a pszichiátriáról a szülői házba kerül vissza. A fiatal férfit elhagyta felesége, miután igen erőszakosan lépett fel annak szeretőjével szemben. A férfinek néha nehezen kordában tartható dührohamai vannak, főként egy bizonyos dal felcsendülésekor. Szülei is próbálnak megküzdeni munkanélküli, harmincas fiuk nehézségeivel. Hamarosan kiderül, hogy apjának (Rober DeNiro) is hasonló dührohamai voltak, apának is fiának is van pár elrendezésre váró ügye.

Patnek azonban egy dolog jár csak az eszében: újra fel akarja venni a kapcsolatot feleségével, aki ellen viszont távolságtartási végzés van érvényben. Meg van róla győződve, hogy kapcsolatuk megmenthető, így próbálja felépíteni az életét. Ekkor egy baráti vacsorán találkozik Tiffanyval (Jennifer Lawrence), akinek nemrégiben halt meg a férje. Tifanny maga is bonyolult, zavart lánynak tűnik, így egy pillanatra sem hagyja békén Patet, még azt is megígéri neki, hogy eljuttat egy levelet a feleségének. Cserébe a férfi megígéri, hogy részt vesz a lánnyal egy táncversenyen, amely egész életét megváltoztatja.Silver-Linings-Playbook-New-Movie-Stills-HQ-jennifer-lawrence-33341927-1280-848

A Napos oldal nyolc darab Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, igen fontos kategóriákban. Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert DeNiro és Jacki Weaver is jelölést kapott színészi játékáért. Emellett David O. Russel a legjobb rendező és legjobb forgatókönyvíró díjáért is versenyzik. A filmet a legjobb film díjára is jelölték a rangos eseményen. Számos díj mellett már egy Golden Globe-ot is begyűjtött Jennifer Lawrence alakításáért.

Ha ez nem lenne elég, a Napos oldal 91%-on áll a RottenTomatoes listáján. A romantikus komédiák kedvelőinek kötelező darab, igazi, hús-vér szereplőkkel. A film az élet tökéletlenségéről szól és arról, hogy mennyire mélyről is el lehet jutni a boldogságig. A szerelem nem csak a hibátlanok kiváltsága, hanem olyan embereké is, akikre igazán furcsán néznek az utcán.

tiffany-and-pat-silver-linings-playbook-18151-1366x768

értékelés: 80/100

IMDb: 7.8/10

MAFAB: 74%

Ez is tetszeni fog...