Nárcisz – Kovács Juju fotókiállítása az ELTE PPK épületében - Corn & Soda

Nárcisz – Kovács Juju fotókiállítása az ELTE PPK épületében

Kovács Juju a nárcisztikus emberek által okozott lelki sérülések lenyomatait mutatja be színészek segítségével az ELTE PPK épületében kiállított fotóin.

Kovács Juju a Nárcisz című fotókiállításon
Fottás: Kovács Juju FB oldala

Kovács Juju fotográfus elsősorban színházi előadásokat fotóz, valamint színészek portfólióit készíti el.

A Nárcisz című kiállítással a művész nem titkolt célja, hogy minél több embertársunk ismerje fel időben azt, ha egy nárcisztikus személyiséggel kerül kapcsolatba. A fotókiállítást személyes trauma ihlette. A képeken tehetséges ifjú színészek jelenítik meg az elnyomó és félelmet keltő kapcsolat testi-lelki gyöt­rel­meit. Kovács Juju a fotósorozattal arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy a bántalmazó kapcsolatokban élő legyenek tisztában azzal, hogy mindig van kiút, és nincsenek egyedül a problémájukkal.

Kovács Juju fotója
Forrás: Kovács Juju web oldala

A fotózásokon közreműködtek többek között: Jászberényi Gábor (szabadúszó színész, A martfűi rém c. film szereplője), Kuna Kata (Karinthy Színház), Hojsza Henrietta (SZFE, fizikai színházi koreográfus szak), Dömök Edina (Affér Társulat, Gózon Gyula Színház), Háda Fruzsina (TÁP Színház), Kőszegi Judit (Affér Társulat), Rumán Cintia (Tükörkép Társulat, Társulat vezető), Szabó Viktória Zsuzsanna (BBTE Kolozsvár, színművész szak), Ábel Stella (SZFE, színművész szak).

A Nárcisz című fotókiállítás jelenleg az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar épületében (Budapest, VII. Kazinczy u. 23-27.) látható még április 22-ig.

A képeken szereplő két színésznővel interaktív témafeldolgozás formájában május 7-én az RS9 Színházban előadás lesz látható.

Kovács Juju – Nárcisz című kiállítás megnyítója

Ez is tetszeni fog...