Nárcisz – Törd át a csendet – Kovács JuJu fotókiállítása a Spirit Színházban - Corn & Soda

Nárcisz – Törd át a csendet – Kovács JuJu fotókiállítása a Spirit Színházban

Nárcisz – Törd át a csendet címmel egy hónapon keresztül újra láthatóak Kovács JuJu fotóművész képei a Spirit Színházban.

Kovács JuJu fotóművész

Kovács JuJu legutóbbi, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Aulájában szervezett kiállításról már korábban beszámoltunk, illetve hosszabb interjú olvasható portálunkon a fotóművésszel.

Nárcisz fotósorozat
Fotó: Kovács JuJu

A vándorkiállítás fekete-fehér fotói a nárcisztikus bántalmazók okozta lelki sérülések kegyetlen lenyomatait tükrözik vissza. A fotókon fiatal, hozzá közel álló színészek szerepelnek.  Kovács JuJu továbbra is küldetésének tartja, hogy minél több ember figyelmet felhívja a nárcisztikus személyiség zavarra, beszéljen annak jelenlétéről, felismeréséről, a bántalmazás típusairól, és a kiút kereséséről.

Nárcisz fotósorozat
Fotó: Kovács JuJu

A fotóművész az elmúlt hónapokban azt tapasztalta, hogy a képei a bántalmazásban érintett emberek figyelmét nagymértékben felkeltették, illetve segítik őket traumájuk feldolgozásában. Kovács JuJu ezért döntött úgy, hogy az egyfajta missziót is betöltő fotóit továbbra is láthatóvá teszi a nagyközönség számára egy újabb kiállítás keretében.

Nárcisz fotósorozat
Fotó: Kovács JuJu

A helyszín apropóját az adta, hogy a Spirit Színházban nagy sikerrel játsszák Sándor Péter főszereplésével Oscar Wilde Dorian Gray című művét, mely középpontjában egy olyan nárcisztikus személyiség áll, aki viselkedésével manipulálja, kihasználja, tönkreteszi a környezetét, és a hozzá közelálló embereket.

Sándor Péter a Dorian Gray című előadásban
Forrás: Spirit Színház FB oldala

A Spirit Színház örömmel fogadta be a Nárcisz fotókiállítást, mivel a színház szellemiségének szerves része az, hogy olyan darabokat mutassanak be, amelyek az emberek lelki folyamatai, traumáit jelenítik meg, és dolgozzák fel életszerű helyzetek által. Ebbe a körbe tartozik – többek között – a színház Nyári Fesztiválja keretében látható Eszter hagyatéka, Az ajtó, Örökkön…szabadon…, Tóték, Closer, Karamazov fivérek, Bernard Alba háza, vagy éppen az Equus című előadások.

Nárcisz fotósorozat
Fotó: Kovács JuJu

Kovács JuJu Nárcisz – Törd át a csendet című fotókiállítása június 28-július 28. között tekinthető meg a II. kerület Árpádfejedelem 3-4 sz. alatt található Spirit Színházban.

Kovács JuJu
Fotó: Csizmadia Attila

Kapcsolódó cikkeink:


http://cornandsoda.com/narcisz-kovacs-judit-fotokiallitasa-az-elte-ppk-epuleteben/

http://cornandsoda.com/narcizmus-az-eletben-es-a-fotokon-interju-kovacs-juju-fotomuvesszel/

Ez is tetszeni fog...