Neked írom a dalt - Presser Gábor, Szász Attila és Zwack együtt - Corn & Soda

Neked írom a dalt – Presser Gábor, Szász Attila és Zwack együtt

Presser Gábor egyik legnépszerűbb, több generáció által szeretett szerzeménye, a Neked írom a dalt ihlette meg az Unicum legújabb filmjét.

Presser Gábor
Forrás: Presser Gábor FB oldala

A Szász Attila rendezte kisfilm a az együtt töltött idő fontosságát és a közösen átélt élményeket állítja a középpontba. Presser Gábor az elmúlt fél évszázadban zeneszerzőként, zongoristaként, szövegíróként, énekesként és színházi produkciók szerzőjeként számos olyan alkotással ajándékozta meg a magyar közönséget, melyek életkortól függetlenül mindenki számára emlékezetesek. A Zwack Unicum ezeket a generációkat összekötő élményeket kívánta felidézni. és egyben tisztelegni Presser Gábor művészi pályája előtt.

A rendezői székbe Szász Attila ült, aki olyan játékfilmes munkák után tért vissza a reklámfilm műfajához, mint a Félvilág, az Örök tél vagy az Apró mesék. A film a hétköznapi emberek életéből ellesett olyan pillanatokat mutatja be, amelyeket a népszerű Nekem írom a dalt szám tesz feledhetetlenné.

Presser Gábor
Forrás: Presser Gábor FB oldala

“Érdekes volt másfél percbe sűrítve látni az elmúlt évtizedeket, tetszik nagyon. Azt gondolom, hogy jól tettem, amikor igent mondtam Zwack Sándornak, és részt vettem a portréfilm elkészítésében. Jólesett átélni, hogy a Neked írom a dalt, ahogy negyven éve, még manapság is képes összehozni az embereket.” – mondta el Presser Gábor.

Zwack Sándor
Forrás: Zwack Sándor FB oldala

“Nagy öröm volt számomra, hogy Presser Gábor elvállalta a felkérésünket, hiszen az ő alkotásai több generáció életét, mindennapjait végigkísérték az elmúlt évtizedekben. A mindig is minőséget, egyedi értéket képviselő Presser-dalok e töltött közös pillanatokat emlékezetessé teszik a barátainkkal, családtagjainkkal, és úgy érzem, az Unicum is hasonló szerepet tölt be az életünkben, hiszen a márka az elmúlt több mint 200 év során végigkísérte mindennapjainkat hasonlóképpen.” – hangsúlyozta Zwack Sándor.

Szász Attila
Forrás: Szász Attila FB oldala

Presser Gábor munkássága olyan abszolút értéket jelent a hazai közönség számára, amelyet mindannyian elismerünk, és amelyhez mindannyian pozitívan viszonyulunk, függetlenül attól, Presser-rajongók vagyunk, vagy pedig nem. A nevéhez fűződő számtalan alkotás közül talán a Neked írom a dalt közönségteremtő ereje a legerősebb, több generáció is énekelte ezt például a tábortűznél ülve, munka közben vagy éppen baráti társaságokban. Ezért esett a választásunk erre a dalra, amikor az együtt töltött idő fontosságát leginkább kifejető Presser-számot kerestük a film elkészítéséhez.” – mondta Szász Attila filmrendező.

Ez is tetszeni fog...