„Nem lehet elölről kezdeni” – Liam Neeson és fia a Made In Italy című filmben - Corn & Soda

„Nem lehet elölről kezdeni” – Liam Neeson és fia a Made In Italy című filmben

Tényleges személyes tragédia feldolgozása történik meg a Made In Italy (amerikai, 2020) című szívmelengető vígjátékban.

Liam Neeson-t sajnos egy ideje elveszítettem a „mentsünkmegvalakit” akciófilmes főszerepei miatt. Legújabb filmje, a Made In Italy olyan feldolgozhatatlan gyásszal foglalkozik, amelyet ő maga és a fia, Micheál Richardson sajnos együtt átéltek. Liam Neeson felesége, Natasha Richardson, Micháel édesanyja évekkel ezelőtt síbalesetben hunyt el.

Liam Neeson és Micheál Richardson
Forrás: Big Bang Media

A film bemutatója kapcsán nyilatkozta Liam Neeson:

„Ez egy nagyszerű történet családról, szeretetről, együttérzésről és veszteségről. Ráadásul nem kevés humorral színezve. Számomra egészen katartikus volt a saját gyászom feldolgozásában. És az, hogy ezt a saját művészi kifejezési módommal, azaz a filmkészítésen keresztül tehettem meg, nagyon kivételes és különleges volt”

Liam Neeson
Forrás: Big Bang Media

Micheál Richardson mondta a film kapcsán:

„Amikor először olvastam, fura érzés volt, hogy ennyire közel áll a történet hozzánk. Anyu tíz évvel azelőtt halt meg és a gyász feldolgozására nincs igazán recept. Van apunak egy mondata a filmben: Senki sem tudja, hogyan kell ezt csinálni. Valóban így van. Gyakran előfordul, hogy a tragédia után bezárkóznak az emberek, magukba fojtják a gyászt. Szerintem nem ez a megfelelő módja a továbblépésnek, a feldolgozásnak. Ki kell engedni magunkból, sírni kell és emlékezni a szeretett emberre. Én ezt tettem.”

Micheál Richardson
Forrás: Big Bang Media

A filmben Liam Neeson a szerepe szerint a következőt mondja: „Nem lehet elölről kezdeni”. A film azt mutatja meg, hogy hiába igyekszik az apa törölni az emlékeket, hiába igyekszik menekülni a tragédia és felesége emlékétől, az lehetetlen.

A Made In Italy nem váltja meg korunk filmművészetét, néha egy-egy esetlen poén is becsúszik, de a hangulata, a témája és színészek nagyszerű, hiteles játéka miatt mindenképpen ajánlom megtekintésre. Szórakoztat, kicsit tanít, kicsit szembesít, a könnyekre hajlamos nézőknek pedig szükséges a „pézsé” használata. Igen, ott van a végén az a fránya katarzis, ami miatt sokan fanyalognak, pedig szerintem, ha nincs katarzis, akkor minek az egész.

Forrás: Big Bang Media

A Made In Italy igazi közönségfilm. Van benne humor, hihető történet, feldolgozandó élethelyzet, jó színészi játék és gyönyörű toszkán táj.

A forgalmazó ajánlójából idézek:

„Nem példa nélküli, bár valóban ritka, amikor apa és fiú egy mozifilmben együtt szerepel. Az azonban már igazi kuriózumnak számít, ha a családtagok a filmvásznon is apa-fiú kapcsolatot alakítanak. Amikor pedig a szereplők egy, a valóságban megtörtént, személyes drámát dolgoznak fel a filmben, nos, az már tényleg egyedülálló a mozifilmek világában.”

Valeria Bilello és Micheál Richardson
Forrás: Big Bang Media

Végül ez az írásom inkább lett ajánló, mint kritika. Ajánlom.

MADE IN ITALY, színes, szinkronizált, amerikai dráma

Rendező és forgatókönyvíró- James DArcy, Zeneszerző – Alex Belcher, Producer – Pippa Cross, Társproducer – Daniel Campos Pavoncelli, Operatőr – Mike Eley

Főszereplők: Liam Neeson, Micheál Richardson, Lindsay Duncan, Helena Antonio, Valeria Bilello

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Forgalmazó: Big Bang Media

A Made in Italy (12) augusztus 6-tól tekinthető meg a mozikban.

Mafab: n.a.

IMDb: 6,1/10

Ez is tetszeni fog...