Némaság (Silence) - beharangozó - Corn & Soda

Némaság (Silence) – beharangozó

forrás: Freeman Film

Martin Scrorsese ismét egy olyan filmet mutat be, amivel kész felborítani a világot, szembe megy a konvenciókkal és megmutatja, hogyan kell a művészfilmet, a vallást és a hollywoodi blockbustereket egy tető alá hozni.

Shusaku Endo: Némaság című regényadaptációjára már több mint két évtizede készült a rendezőóriás. Mostanra sikerült összehoznia egy olyan forgatókönyvet, stábot és színészeket, akikkel örömmel forgatta le ezt a különleges történetet.

A film cselekménye a 17. századi Japánban játszódik, ami önmagában is érdekes helyszín és időszak, azonban még izgalmasabbá válik azáltal, hogy európai, pontosabban portugál jezsuita szerzeteseket tesz meg főszereplőinek. Endo regényének szereplői ugyanis két fiatal pap, akik útnak indulnak az öreg kontinensről, hogy megkeressék mentorukat, egy számukra idegen, sőt ellenséges földön, miközben a saját hitüket és istenképüket is újra kell értelmezniük.

Scorsese olyan színészeket keresett, akik alkalmasak a kemény fizikai jelenlétre, ugyanakkor képesek belső szellemi utazást is megjeleníteni a filmvásznon. Liam Neeson , Andrew Garfield, és Adam Driver neve egyenként is jól hangzik egy ilyen produkcióban, de hármójuk közös játéka valószínűleg egy Oscar-jelölést fog jelenteni a filmnek.

forrás: Freeman Film

Rendszerint az ilyen nagyszabású és költségvetésű (47 millió dollár) filmek premier helyszíne New York, Los Angeles vagy London szokott lenni. Ezt a filmet azonban még az amerikai bemutató előtt Rómában, a kereszténység szellemi központjában vetítették le a jezsuita szerzeteseknek. Szép tisztelgés ez a rend egykori és jelenlegi tagjai felé. Elvégre a film maga is a megújulásról, hitről, Isten kereséséről szól, valamint arról a mindig aktuális kérdésről, hogy ha ennyi szörnyűség történik a világban, miért érezhetjük úgy, hogy imáinkra a felelet csupán Némaság.

Bemutató dátum: 2017. március 16.

Ez is tetszeni fog...