nemeček-valami bárány (2016)-lemezajánló - Corn & Soda

nemeček-valami bárány (2016)-lemezajánló

Nem vállalkozott kis feladatra a számomra eddig teljesen ismeretlen nemeček nevű zenekar, hiszen a Cseh Tamás-Bereményi Géza szerzőpáros kortalan dalaiból készítettek nemrégiben egy feldolgozáslemezt; erről szól ez a mostani lemezajánló.

A történet még 2014-re nyúlik vissza, hiszen ekkor jelent meg az Illegalitásban c. négyszámos EP-je a zenekarnak, ami után tervben volt egy nagylemez ötlete is, azonban ennek elkészítése majdnem pontosan két évet váratott magára. Október közepén aztán végre kijött a lemez, és hol kisebb, hol nagyobb mértékben dolgozott fel a nemeček 12 dalt, válogatva talán a legismertebb szerzemények közül. Ez alatt azt értem, hogy vannak olyan dalok, amelyek viszonylag kevés alakításon estek át, míg bizonyos részeket teljesen kiforgatott, a maga képére alakított a zenekar. Erre jó példa a Keresztben jégeső, ami zeneileg (is) vadonatúj értelmezést kapott, ha összehasonlítjuk az eredetivel, ráadásul címadóként ebből a dalból lett kiragadva a valami bárány kezdetű sor, ami biztosan sokak számára lehet ismerős; mármint nyilván azoknak, akik hallgatnak Cseh Tamást.

a0835623760_10

Az album borítóját Dobos Emőke készítette, Molnár Alexandra ’Rusek’ polaroidja alapján

Külön kiemelném az énekesnő, Salgó Viktória szerepét, mivel úgy gondolom, hogy az ő hangjával lett teljes egész ez a lemez. Hogy mennyire jól áll a női hang ezekhez a szövegekhez, azt már Tóth Evelin is bizonyította az Eszembe jutottál c. dal éneklésével; most a nemeček sem cáfolt rá erre a tényre.

Összességében véve egy igényes, minőségi munkát kaptunk a zenekartól; én személy szerint nagyon bízom benne, hogy lesz a későbbiekben folytatása ennek a feldolgozáslemeznek. És csak a rend kedvéért, a zenekar a következő felállásban készítette el az albumot: Salgó Viki (ének), Tóth Laci (ének, akusztikus gitár), Kubina Kristóf (elektromos gitár), Bradák Soma (dobok), Parragh Dávid (billentyűs hangszerek), Jáky Andris (basszusgitár)

metróra várva

A lemezbemutató koncertről egyelőre nem találtam semmi infót, de addig is itt lehet hallgatni az albumot. Ha letöltitek, akkor jár egy bónusz track is a bandcampes dalok mellé!

 

Ez is tetszeni fog...