Nyerj moziplakátot! - Corn & Soda - nyereményjáték

Nyerj moziplakátot!

moziplakát

Idén május 25-étől ismét visszatér a mozikba Charlie Chaplin 1936-ban készült burleszkje, a Modern idők. A klasszikushoz új magyar plakát is készült, mely a brit grafikusművész, Pete Lloyd munkája. Nos, ezt a plakátot bocsátjuk játékra – és csupán egyetlen kérdésre várunk választ!

Chaplin talán legnépszerűbb filmje, a Modern idők a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus, ugyanakkor érzelmes víziója. A történetben Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba, majd a futószalagnál végzett monoton munka miatt a bolondokházába. Felépülése után véletlenül belesodródik egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. Charlie kacagtató kalandokon keresztül járja végig a modernkori pokol bugyrait, a sorok között egy ijesztő képet vizionálva az elgépiesedő társadalomról.

moziplakát

Bár 1936-ban már létezett hangosfilm – ez volt az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy groteszk dalban –, a szakértők mégis ezt a filmet tartják az utolsó nagy némafilm-komédiának, amivel lezárult Hollywood egy nagy korszaka. A filmtörténeti klasszikus most több mint 80 év után újra mozivásznon látható, május 25-től Budapesten a Művész Mozi Chaplin termében és országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik, digitálisan restaurált kópiáról, magyar felirattal.

A filmhez készült (a cikk elején látható) új plakátot két példányban sorsoljuk ki a válaszadók között. A játékban való részvételhez mindössze egyetlen kérdésre kell válaszolni: Mit akart megenni Chaplin Csavargó figurája egy másik, az Aranyláz című filmben?

Válaszaitokat 2017. 06. 04. 00:00-ig a cornandsoda@cornandsoda.com e-mail címre várjuk névvel, lakcímmel és telefonszámmal együtt.

Továbbá ne felejtsétek el like-olni a Corn&Soda-t, nehogy lemaradjatok a további nyereményjátékainkról! Sok szerencsét kívánunk!

Ez is tetszeni fog...