Ők lettek a StageHive videópályázatának legjobbjai - Corn & Soda

Ők lettek a StageHive videópályázatának legjobbjai

Fodor Orsolya A krétakör című produkcióját díjazta a 300.000 forintos nyereménnyel a szakmai zsűri, a közönségszavazatok elsöprő többségét, így az 500.000 Ft-ot pedig Baukó Attila, vagyis Azahriah Angel Dust című pályázata kapta. A díjazottakon kívül 18 különböző produkció részesült még elismerésben: a Papageno és számos befogadóhely ajánlott fel nyereményt a résztvevőknek.

Forrás: StageHive Kft.

Május elején hirdette meg azt az összesen 800.000 Ft összdíjazású videópályázatot a StageHive csapata, mellyel a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került magyarországi és magyar nyelvű, határon túli alkotókat, intézményeket, előadó-művészeti projekteket kívánták támogatni. Arra biztatták a művészeket, hogy készítsenek rövid, kreatív videókat, melyben frappánsan mutatják be a 2020/21-es évadra színházi, zenei, tánc- vagy cirkuszi műfajokban tervezett produkciót.

78 érvényes pályázat érkezett be a StageHive felületére, melyekre május 20-tól folyamatosan tudott szavazni a közönség. 77.101 szavazatot adott le összesen a közönség. Az ő szavazataik alapján Baukó Attila, vagyis Azahriah Angel Dust című pályázata nyerte az 500.000 Ft-os fődíjat, rá 19.169-en szavaztak. A nyereményből professzionális körülmények közt szeretné rögzíteni a dalt, illetve új gitárt és mikrofont vesz Attila.


„Elég későn értesültem a lehetőségről, két nappal a határidő előtt kezdtem el a dalt, ami addig csak a fejemben volt meg. Nagyon remélem, hogy minden terv szerint alakul, és egy olyan hangzásvilágot tudok teremteni olyan vizuális élménnyel ehhez a dalhoz, amilyet pontosan elképzeltem. Ami ehhez és a céljaim eléréséhez lehetőséget ad, az leginkább a StageHive és a szavazók bizalma felém, köszönöm nektek!” – nyilatkozta Baukó Attila

A beküldött anyagokkal nem csak a közönség tetszését lehetett kivívni. A szakmai zsűri, vagyis Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színművésze, Novák Péter kultúrmunkás és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója 300.000 forintos szakmai díjat ítélt az általuk legjobbnak tartott pályázatnak. A döntésre mindhárom zsűritag egy 3-3 jelöltet megnevező listával érkezett, végül pedig A krétakör – tantermi előadás című produkciót díjazták. A tantermi előadás Fodor Orsolya harmadéves bábrendező vizsgarendezése a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, olyan művészek közreműködésével, mint Mészáros Blanka, Bánfalvi Eszter és Hajduk Károly.

„A szakmai díj nagy segítség nekünk abban, hogy el tudjon kezdődni a jelmezeink kivitelezése és kellékeink beszerzése. Személy szerint azért örülök ennek az elismerésnek, valamint a különdíjnak, mert egy előzetes bizalmat feltételez a projektünk felé a zsűri és egy befogadóhely részéről – ez ránk is ösztönzően hat. Fontosnak tartom az ilyen típusú kezdeményezéseket. Szeretnék köszönetet mondani minden leendő nézőnknek, aki szavazatával kifejezte bizalmát munkánk felé.” – nyilatkozta Fodor Orsolya.

Novák Péter úgy fogalmazott, ilyen nehéz helyzetben, mint amellyel most néz szembe az előadó-művészeti szakmai, jó arra gondolni, hogy van jövő és érdemes produkciókban gondolkodni. Fullajtár Andrea elmondta: azt szerették volna, ha a szakmai díjat olyan produkció kapja, amely minden értelemben képviseli a StageHive célkitűzéseit, miszerint független alkotók össze állnak egy projektre. Zsoldos Dávid szerint hihetetlen impresszív az a munka, amit a fiatal alkotók beletettek ebbe a pályázatba, és nem volt könnyű helyzetben a zsűri, mivel legalább 6-8 olyan pályázat is akadt, amelynek szívesen odaadták volna az egyetlen díjat. A Papageno 12 pályázónak ajánlott fel médiacsomag támogatást.

KÜLÖNDÍJAK:

FÉM Arts & Café – elor emina: Maradok maradni
Három Holló – Li-Thiao-Té Jérome: Vibrotanica
Mozsár Műhely – Affér Színház: Népmese-fantasy felnőtteknek
Óvóhely Bisztró és Kultúrbunker – Homo Ludens Project: Egy nő montázsfilm
Óbudai Kulturális Központ – 3K – Fodor Orsolya: A krétakör + NESSZ: Nézz vissza haraggal!

Papageno különdíjai: Agyagkamasz, “Boldog az ember, míg muzsikál”, Bach ML-re hangolva, ENCLOSED, For The Little Ones, Funballetboys, Maradok maradni, Mocorgo hormonok, Rachmaninov a homokban, Resti Kornél rádiószínháza, Róza és Alfréd története, Variart Ensemble – Zenélnénk!
RS9 Színház – Turós Enikő: Rahmanyinov a homokban + Domonkos Ágnes: Róza és Alfréd története
REÖK Szeged – Fábián Gábor: A leprikónok átka
TRIP Hajó – Hajmási Péter: Karanténshow

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...