Overwatch - Vége a nyílt bétának - Corn & Soda

Overwatch – Vége a nyílt bétának

overwatch

Most, hogy a Blizzard legújabb játékát, az Overwatch bétáját egy nappal tovább élvezhettük, ideje összeszedni a tapasztalatokat. Egy olyan címről van szó – aki nem tudná – mely egybegyúrta az összes FPS és TPS játékban látott akció mozdulatokat, trükköket, képességeket és tapasztalatot, ezzel életre keltve egy FPS MOBA-t. Úgyhogy minden Quake, UT, Doom, Wolfenstein, és a többi aréna fanatikusnak üzenem, ezt érdemes meglesni!

Alapvetően egy olyan küzdőveremről van szó, mely szerencsére nem akarja komolyan venni magát. Mondhatni egy FPS HoTS, de azért nem ilyen egyszerű a leírása és talán még több is a potenciál benne, mint az ingyenesen játszható MOBA-jában. A Battleborne megjelenés idején nem hat újszerűnek az elképzelés. Azonban most, hogy napokig lóghattunk a Blizzard szerverein potyázva, ki kell emelnem, hogy a karakterek nagyon jól felépítettek és stílusosak. Tracer pedig újra a bulvárlapok címoldalára kerülhetne. Mikor a fejlesztőcég bejelentette a béta egy napos hosszabbítását, a Pornhub leközölt adatai szerint 800%-al többen kerestek rá az Overwatch és Tracer kombinációra. Szerintem ez mindent elmond, de majd évvégén meglátjuk ki lesz az esztendő karaktere. Úgyis van még addig elég ideje a stúdióknak előállni valami újjal. És az Overwatch sem marad 21 játszható karakterrel. Már megvannak a jövő újdonságai, melyek a Blizzard üzleti mentalitásából kiindulva, drágán lesznek elérhetőek, kiegészítő formában az alapcsomag mellett. Eddig, választhatunk hat offense és defense, öt tank és négy support közül. Új kasztok valószínűleg nem várhatóak, de egyelőre bármi lehet, hisz csak most hagyja el a béta fázisát.

Tracer

Matchmaking systemmel látták el a játékot, így véletlenszerűen bedobva a játékba – melyet csapatosan, haverokkal is kereshetünk – escort és capture küldetésekkel találkozhatunk, valamint e kettőnek a kombinációival. Míg az utóbbi esetében mindenki számára világos, hogy területfoglalásról van szó, addig az első, a gyermekkorunkból jól ismert kötélhúzásra emlékeztet a leginkább. A játék elindulásakor az egyik csapat feladata feltartani, vagy akár visszafordítani egy adott pályán mozgó járművet, míg a másik csapat feladata végig kísérni azt több checkpointon keresztül, egészen az utolsóig. Amennyiben ez nem sikerül nekik adott időre, véget ér a játszma. Nagyon pörgős a játékmenet és akár másodpercek alatt lehetséges megfordítani az egész meccset, még az utolsó pillanatokban is. Nem egyszer villant az arcomba a “defeat” felirat 99%-os team capture mellett, csak mert egy sunyi játékos megkerülte a frontvonalunkat és egyesével levadászott minden csapattársat, majd elfoglalta a területünket. Egy meccs lejátszása alig 10-15 perc, de nehogy lelépj meccs után, mert ha tetszett a játék a többi 11 emberrel, akkor a lobbyban maradva újra lenyomhatjátok a meccset. Így elég könnyen lehet növelni a játszott órák számát. De nem csak emiatt! Nem győzöm eléggé kiemelni, hogy mennyire szórakoztató és izgalmas a játékmenet. A meccs során játszott legszebb mozdulatsort végzett játékost kiemeli, és amennyiben miénk volt ez, el is menti nekünk a játék, egy rövid gamplayben. Ugyanígy a meccs végén lehetőségünk van a legeredményesebb játékosok között szavazatot kiosztanunk, ami ötletes, abból a szempontból, hogy végre nem a support pocskondiázása következik egy vereség után. Sőt, talán elismerően konstatálja, és egy szavazattal értékeli is a többi játékos a bevitt healek nagyságát és mennyiségét, vagy éppen a legtöbb medál megszerzését.

Supp

Összességében egy nagyon élvezetes játék lett az Overwatch, legalábbis az eddigiek alapján. A játéktesztre azonban még várni kell a megjelenésig. Akinek az ingyenes béta bejött és érdemesnek tartja rá, rendelje meg előre, amíg lehetséges. Ugyanis minden előrendelő ajándékokban részesül, melyeket – a Bizzardtól jól megszokott módon – a Battle.net játékokhoz kap a lelkes gamer harcos.

Ez is tetszeni fog...