Pastorale sorozatot hoz a tavasz! - Corn & Soda

Pastorale sorozatot hoz a tavasz!

Forrás: www.zugloifilharmonia.hu

Kevés esemény dobhat fel annyira egy tavaszi estét, mint egy szép előadás. Ez különösen igaz, hogyha az előadóművészet széles skálájából válogathat a közönség. A megújulás évszakát átölelő Pastorale programsorozat a bőséges kínálat netovábbját nyújtja a kultúra élvezőinek: színházi előadásokkal, koncertekkel, hangversenyekkel és táncbemutatókkal , ahogyan azt teszi immár húsz éve. Az idei sorozat programjáról a Pesti Vigadóban tájékoztatták a szervezők a sajtó résztvevőit.

A tájékoztatót Dubravay László, a méltán híres zeneszerző, valamint a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja nyitotta beszédével, melyben kifejezte háláját és elismerését a Pastorale összművészeti sorozatnak. A Pastorale sajátossága már a kezdetektől fogva, hogy nem csupán a magyar, hanem más nemzetek kultúrájának ékköveit is elhozza a közönségnek, legyen szó táncról, zenéről, képző vagy festőművészetről. Záborszky Kálmán, a kiváló karmester és zeneszerző, egyben a Zuglói Filharmónia művészeti vezetője szerint a sorozat sikerének kulcsa és forrása a jobb előadás érdekében történő együttműködés a zenekarok, illetve az általuk segítségül hívott más művészeti ágak között. Mivel a fő cél, hogy ne csupán az idén ellátogató gyerekeknek és felnőtteknek, hanem a visszajáró nézőknek is emlékezetes szórakozást nyújtsanak, a sorozat folyamatosan törekszik a megújulásra és a változatosságra. Nem is csoda, hogy a Budapesten mindig teltházzal büszkélkedhető sorozat a fővároson kívüli színházak felé is szeretne terjeszkedni.

Forrás: www.euroastra.info

A sorozat szerkesztő-műsorvezetője, Solymosi-Tari Emőke elmondása alapján az idei programok is elérik az átlagosan tíz-tizenkétezer fős látogatottságot. A négy programnak idén a Pesti Vigadó díszterme ad otthont februárban, márciusban, áprilisban és májusban. Az előadásokat minden hónap harmadik hétvégéjén, szombaton és vasárnap 16.00 órakor tartják. A 2017-es műsort februárban a barokk zeneszerzők egyik legjobbja, Georg Philipp Telemann darabja, a Pimpinone indítja meg Vecsey Gyula főszereplésével. Márciusban a táncok történelmével ismertetik meg nézőiket a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei, majd áprilisban a programsorozat arca, Devich Gergely és gyönyörű csellójátéka kápráztatja el a nézőket. A sorozattól májusban délszláv népzenével és néptánccal búcsúzik többek között a ViGaD Trió, akik tehetséges játékukkal már a sajtótájékoztatón is igazi barokk hangulatot varázsoltak.

A részletes programleírásokat tartalmazó műsorfüzetet a Zuglói Filharmónia honlapjáról tölthetik le az érdeklődők a zugloifilharmonia.hu címen, illetve a jegyek áráról is itt tájékozódhatnak.

Ez is tetszeni fog...