#pecsikulturaliscsatorna - Corn & Soda

#pecsikulturaliscsatorna

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket és tartalmi kommunikációs együttműködést folytassanak a krízishelyzet idején.

A négy intézmény saját online tartalmai mellett a többi résztvevő intézményekét egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak.  Így az érdeklődők számára színházi, bábszínházi előadások, versek, koncertek, művészeti kihívások válnak elérhetővé. Ezek a tartalmak a #pecsikulturaliscsatorna keresőcímke alatt találhatóak meg. Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

I. Pécsi Nemzeti Színház

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el.

Kép forrása: Sajtóanyag

weboldal: https://www.pnsz.hu

Facebook oldal: http://facebook.com/pecsinemzeti

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/pnszmediagroup

II. Bóbita Bábszínház

A Bóbita Bábszínház szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán. Március 28-án, a Bagolykisasszony meséje című darabbal folytatódott a már elkezdett sorozat.

Kép forrása: Sajtóanyag

weboldal: http://www.bobita.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/bobitababszinhaz/

a szombati esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2582749375302002/

III. Pannon Filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével nyújt bepillantást a zene világába. Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer – már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

Kép forrása: Sajtóanyag

weboldal: https://www.pfz.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Pannon.Filharmonikusok/

zenei nyereményjáték – #mindennapraegyzene: https://bit.ly/mindennap_jatek_pfz

koncertfelvételek: https://www.pfz.hu/koncertfelvetelek

YouTube csatorna: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic

IV. Pécsi Harmadik Színház

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein keresztül teszi elérhetővé produkcióit. Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

weboldal: http://pecsiharmadikszinhaz.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Pécsi-Harmadik-Sz%C3%ADnház-419458191449010/

Forrás: Sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...