Piacok Napja 2020 – Corn&Soda

Piacok Napja 2020

Fesztiválozz, jótékonykodj, vásárolj szabadtéren, biztonságosan kialakított körülmények között! Indítsuk együtt az őszi szezont a legnagyobb belvárosi közösségi piacON!

Forrás: sajtóanyag

Izgalmas, interaktív családi és gyermek programok, utcazene, finom falatok, gasztro-élmények, önkéntes véradás, állatsimogató, kézműves foglalkozások és workshopok, rengeteg hazai alkotó minőségi design termékei és kincsei, sok-sok meglepetések, játékok és ingyenes ajándékok várnak mindenkit 2020. szeptember 13-án vasárnap 11-19 óráig, Budapesten az Erzsébet és a Deák Ferenc téren.

Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek, natúr kozmetikumok, zero waste termékek, gasztro különlegességek, legfinomabb magyar zöldségek és gyümölcsök, sajtok, húsok, mézek, szörpök és mindenféle háztáji termékek, azaz MINDEN megtalálható lesz a Piacok Napján!

Budapest legnépszerűbb, legszínesebb piaci rendezvényét a Piacok Napja 2020 közösségi, integrált piacot, a Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezi, a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat támogatásával.

Az eseményen egy sor olyan értéket szeretnénk képviselni, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy élhető világot teremtsünk magunk körül.  Egyszerre képviseljük a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.

Az esemény helyszínét kibővítettük, hogy mindannyiunk számára biztonságos körülményeket tudjunk kialakítani, fokozott figyelemmel az egészségügyi szabályok betartására, annak érdekében, hogy biztonságosan tudjunk együtt, önfeledten kikapcsolódni és jól érezni magunkat!

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK

GYEREKPROGRAM – a gyermekeket izgalmas programokkal, interaktív játékokkal, workshopokkal, arcfestéssel, hennával és csillámtetkó meglepetésekkel várjuk!

ÉTEL, ITAL – kóstold meg a legfinomabb magyar zöldségeket és gyümölcsöket, húsokat, sajtokat, mézeket, szörpöket, lekvárokat, pékárukat és mindenféle igazi háztáji terméket a legkiválóbb hazai őstermelőktől! A Nem Adom Fel Kávézó frissen őrölt kávékülönlegességekkel, frissítőkkel, finom falatokkal vár mindenkit, és idén először, új, Nem Adom Fel-es REpoharakkal!

ÉLŐZENE EGÉSZ NAP! – a nap folyamán folyamatos élőzene fogja kísérni a kellemes hangulatot! A különböző utcazenei produkciók mellett, a délután folyamán a egy igazi közösségi zenélésben vehettek részt a Nem Adom Fel csapatával, majd 17 órától, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is a BrassTime Band fogja még inkább felpörgetni a hangulatot egy hatalmas muzsikálással!

ZERO WASTE – ismerkedj meg még jobban a zero waste életmóddal, informálódj, kérj tanácsot, ismerd meg a környezettudatos alternatívákat és szerezd be őket a legkiválóbb hazai kézművesektől.

VÉRADÁS – a Magyar Vöröskereszt 11-17 óráig várja az önkéntes véradókat.

ÁLLATSIMOGATÓ – ellátogatnak a helyszínre örökbefogadásra váró kutyusok és cicusok is, akiket bárki bátran megszeretgethet.

ADOMÁNYGYŰJTÉS: A program keretein belül szervezett jótékonysági programunkban való részvétel nem kötelező, hanem egy LEHETŐSÉG! Az évek során személyesen tapasztaltuk meg, hogy mennyivel felszabadultabb érzés úgy élni, hogy hálásak vagyunk az élet sokféle ajándékáért, és felfedezve gazdagságunkat, örömmel osztjuk meg mindezt azokkal, akiknek kevesebb adatott.

Pakolj egy táskányi szeretetet!

A Nem Adom Fel Alapítvány asztalánál kihelyezett adományládákba várunk minden olyan hasznos dolgot, amely a hátrányos helyzetű gyermekes családok iskolakezdését megkönnyíti. Mi kerüljön a táskába: tartós élelmiszerek, tisztálkodó szerek, füzetek, tollak, ceruzák, tolltartó, egyéb írószerek, játékok, tisztasági csomag, bármi, ami egy gyermek iskolás mindennapjaihoz szükséges. A csomagokat a Nem Adom Fel Alapítvány fogja eljuttatni az Alapítvány által működtetett, mélyszegénységi térségben lévő Nemadomfel Házak családjai számára.

A PIACOK NAPJÁN (az elmúlt időszakra tekintettel), különösen szeretnénk a HAZAI TERMÉKEK iránti megbecsülést továbberősíteni! Szeretnénk lehetőséget teremteni a magyar kisvállalkozóknak, kézműveseknek, hogy az elmúlt időszak hatásai ellenére is, folytatni tudják termelő, alkotó munkájukat, hozzánk vásárlókhoz pedig újra eljuthassanak a minőségi magyar termékek!

A PIACOK NAPJA FŐ CÉLJA továbbra is, hogy a fogyatékossággal élő emberek által készített magas színvonalú termékek népszerűsítése. Szeretnénk beintegrálni kínálatukat a sikeres piacok hasonló termékei közé, mert ugyanolyan értéket és minőséget képviselnek, de mégsem kapják meg azt a teret és figyelmet, amelyre méltóak lennének. A Piacok Napján fogyatékkal élő barátaink is ott lesznek, az érdeklődők megismerhetnek Velük is, és kézműves termékeikkel egyaránt.

A Piacok Napján résztvevő együttműködő piacok:

  • Hello Piac
  • WAMP – the Hungarian design market
  • Gozsdu Weekend Market
  • Nagy Budapesti Kultúrzsibi
  • Segítő Vásárlás
  • Felelős Gasztrohős
  • Pancs – gasztroplacc
  • Csak a Mentes

A rendezvény GYEREK, CSALÁD és KUTYABARÁT! A belépés INGYENES! Hello Ősz! Hello Élet! Hello Remény! Hello Piac!

Ez is tetszeni fog...