Programfigyelő - 2015. augusztus 24 - 30. - Corn&Soda

Programfigyelő – 2015. augusztus 24 – 30.

Eheti Programfigyelő: Szegedi Ifjúsági Napok/Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál/Savaria Történelmi Karnevál/Zorall Sörolimpia/Állatkertek Éjszakája/New Orleans Swingfesztivál/Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál

Szegedi Ifjúsági Napok: Szeged, augusztus 25-29.

Ha még nem volt elég a fesztiválhangulatból, tombold ki magadat a szegedi nyárzáró partyn, és gyűjts erőt a következő tanévhez!

A napfény városának nevezett Szeged fergeteges bulival várja mindazokat, akiket vonz a mediterrán hangulat, akik a zöld gondolat hívei vagy egyszerűen csak szeretik a zenét. A SZIN napjai alatt a fesztivál helyszínéül szolgáló Újszegedi Partfürdő a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává avanzsál.

A SZIN nem “csupán” zenebarát, hanem környezetbarát rendezvény is, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj.  A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők. Az öko itt nem csak szemlélet, de szórakoztat is.
2015-ben az itthoni kedvenceken túl az angol DJ/producer Chris Lake fellépését is láthatják a fesztiválozók.

Fellépők:
Irie Maffia / Alvin és a Mókusok / SUBSCRIBE / Edo Denova / Ákos / Chris Lake / BRAINS feat. Sian Evans(Kosheen) / Road zenekar / punnany massif / New Level Empire / 30y / Ganxsta Zolee és a Kartel feat. Fényes Ösvény / Majka & Curtis Live Show / JULIA CARPENTER / Anna & the Barbies / Margaret Island / Wellhello / Leander Rising / FISH! / Kelemen Kabátban / Honeybeast / Lights Off / Péterfy Bori & Love Band / OCHO MACHO / Supernem OFFICIAL

Jegyárak:

2015.01.01-05.31. éjfélig: 14.900,- Ft
2015.06.01-08.24. éjfélig: 17.900,- Ft
2015.08.25-től (helyszíni): 19.900,- Ft
SZTE kedvezményes diák: 12.500,- Ft

szin.org

Programfigyelő - 2015. augusztus 24 - 30.

Forrás: fesztival.ido.hu

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál: Budapest, augusztus 26-30.

A 17 éves fesztivál mottója “Fények, színek, zenék”, helyszínei pedig a Klebelsberg Kultúrkúria, Hidegkúti Horgásztó, Ófalui templom, remetekertvárosi Szentlélek templom, Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, Hűvösvölgyi végállomás. Ezen az igazi családi és összművészeti fesztiválon színházi előadások, koncertek, sok családi program, gyermekműsorok, gyermekeket váró Mesekert, bábszínház, horgászverseny, templomi koncertek, divatbemutató és sportesemények szórakoztatják a nagyközönséget.

 kulturkuria.hu

Savaria Történelmi Karnevál: Szombathely, augusztus 27-30.

Szombathelyen ismét megnyitja kapuit az ókori és középkori környezetben zajló, egyedi történelmi alapokon nyugvó fesztivál. Az Öreg Város Vásárában mesterárusok kínálják egyedi portékáikat, az Iseum operajtátékok helyszíne lesz és régészeti tárházként funkcionál, a Gayer park pedig a legkisebbek számára kínál háromnapos szórakozási lehetőséget. A Borok utcájában a borvidékek bemutatkozását a magyar népzenei koncertek színesítik, a Főtéren felállított Fórum Színpadon pedig a világzene kiválóságai koncerteznek. A fesztivál fénypontja azonban a 1000 fős kosztümös felvonulás lesz.

savariakarneval.hu

Programfigyelő - 2015. augusztus 24 - 30.

Forrás: credoradio.hu

Zorall Sörolimpia: Alsóörs, augusztus 27-29.

Két színpad, három nap, több mint hatvan koncert, Bazi nagy Zorall lagzi, bitang vádli kérekpártúra, sport és csapatjátékk, Zorall focijuoa, Pluslus tehetségkutató, gyermek programok, motoros túrák, koncertek ájulásig!

Erről szól lényegében a VIII. alkalommal megrendezésre kerülő Sörolimpia. Technikai részletek a fesztivállal kapcsolatban: A táborlakók a 0. napon, tehát augusztus 26-án 18 órától foglalhatják el a sátorhelyeiket. A fesztivál területére be lehet hajtani gépkocsival, de csak úgy, ha a gépjárművel legközelebb csak távozáskor mozognak. Tehát a ki-be járkálásra nincs lehetőség. A Európa Kemping területe elég nagy ahhoz, hogy a kisebb gyermekkel, a még időben érkezők találjanak egy a színpadoktól távoli, csendesebb helyet, és a 12 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Jegyár:

Hetijegy:
helyszínen:7900 Ft
elővételben: 6900 Ft

Napijegy: 3000 Ft

www.zorallsorolimpia.hu

Állatkertek Éjszakája: országszerte, augusztus 28.

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, amelyhez ez alkalommal tizenkét bemutatóhely csatlakozik. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján nyíljon lehetőség a nagyközönség és a természet közelhozására.  Augusztus utolsó péntek estéjén tizenegy település várja a látogatókat különféle programokkal és éjjeli nyitvatartással.

Résztvevők:

Budakeszin: – a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten: – a Fővárosi Állat- és Növénykert és
– a Tropicarium (Campona);
Debrecenben: – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött: – a Xantus János Állatkert;
Jászberényben: – a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten: – a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon: – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett: – a belvárosi Akvárium-Terrárium (a Planetáriummal közösen)
Poroszlón: – a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden: – a Szegedi Vadaspark;
Veszprémben: – a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

New Orleans Swingfesztivál: Budapest, augusztus 28-30.

Az idén tízéves Swing Fesztivál újra és újra bebizonyítja nektek, hogy ezt a műfajt egyszerűen lehetetlen megunni. Különösen, ha olyan egyedi művészek hozzák el nekünk, mint amilyenek a 2015-ös fesztivál előadói.

A három főszereplő hölgy teljesen különböző egyéniség, ám a szívükhöz közel álló területen egyformán kimagasló teljesítményt nyújtanak. Náray Erika színésznő-énekesnő   világslágerek sorát énekli majd, méghozzá a saját maga által írt magyar szövegekkel. Szűcs Gabi zenekarával swing-átiratban adja elő Amy Winehouse legsikeresebb dalait, sztárvendégnek pedig a világhírű magyar bluesgitáros-énekest, Little G Weevilt hívta meg. A sort pedig az amerikai jazzélet meghatározó alakja, Catherine Russel zárja, aki a most harmincéves Bohém Ragtime Jazz Banddel lép fel egy vidám hangulatú koncerten.

www.mupa.hu/programok/new-orleans-swingfesztival-2015

Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál: Siklós, augusztus 28-29.

A nyár utolsó hétvégéjén a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb eseménye vár minden kedves látogatót. A középpontban a gasztronómia áll, így rengeteg édességből és háztáji finomságból váltogathattok, nem beszélve a szombati csirkepaprikás-versenyről. Az ínycsiklandozó ételek mellett persze a pincészetek színe-java is képviselteti magát, így a borkedvelők is jól érezhetik magukat.

A zenei programok is változatosak lesznek, a fesztivál szervezői minden korosztályra és minden műfaj kedvelőire gondoltak. Pénteken fellép Korda György és Balázs Klári párosa, Dobrády Ákos, a Back II Black zenekar, szombaton pedig Bódi Guszti és Bódi Margó, Balázs Fecó, a frappáns szövegeiről is híres Geszti Péter és a Gringo Sztár valamint az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt Compact Disco fogja szórakoztatni a nagyközönséget.

A népi műfajt idén a Kaproncai Tánccsport és a helyi táncegyesületek előadásai képviselik. A Josić Pince állandó zenekara által pedig ízelítőt kaphatunk a horvát Baranja kultúrájából.

Természetesen a gyerekek sem fognak unatkozni a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválon. A szervezők pénteken és szombaton is programok sokaságával várják a kicsiket a családi parkban, mint például az örökmozgókat is lekötő Csibefutam. A legnagyobb szenzáció mégis minden apróság kedvence az Alma együttes fellépése lesz.

A hagyományokhoz híven a fesztivál helyszíne most is a Siklósi Vár várkertje.

www.facebook.com/SzuretiCsirkepaprikasFesztival

Programfigyelő - 2015. augusztus 24 - 30.

Forrás: pannondoktor.hu

 

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...