Programfigyelő 2015. június 1-7. - Corn&Soda

Programfigyelő 2015. június 1-7.

Végre itt a nyár, és úgy tűnik a jó idő is! Ha a strandolás után egy kis mászkálásra vágytok, válogassatok kedvetekre a legklasszabb fesztiválok közül eheti Programfigyelőnkből!

 

Margó Irodalmi Fesztivál: Budapest, június 3- 7.

Idén ötödik alkalommal várják az irodalomkedvelőket a különböző felolvasóestek, koncertek, slam poetryk, könyvbemutatók, igazmondó show-k és az Irodalom Éjszakája. A fellépők között találkozhattok Péterfy Gergellyel, aki tavaly A kitömött barbár című művéért elnyerte az Aegon- díjat, a Rájátszás tagjaival; Áfra Jánossal, Fehér Renátóval, Kemény Zsófival, Szabó Benedekkel, Korbucz Solyával és Nagy Istvánnal. Harcsay Veronika a tizenkilencedik és huszadik század kiemelkedő magyar költőinek műveit fogja énekelni, de közreműködik Térey János is. Külföldről is érkeznek vendégek;  a tényirodalom két képviselője, Katarzyna Brejwo, Grzegorz Szymanik és az Akvarellek című riportkötet szerzője,  Lidia Ostałowska fogják megtisztelni a Margó Fesztivált a jelenlétükkel.

www.margofeszt.hu

Programfigyelő - 2015. június 1-7.

Forrás: konyvkultura.kello.hu

Brain Bar Budapest: június 4-6.

A Design Terminél, a We Love Budapest és az Akvárium Klub jóvoltából egy olyan gazdasági főrum kerül megrendezésre, ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni a jövő legfontosabb kérdéseiről. A tudomány és a technológia képviselőinek vezetésével előadások, kerekasztal-beszélgetések és viták zajlanak többek között az ember és a robotika kérdéséről, urbanizációról és vidéke életformáról, illetve a vallás és a szingularitás kapcsolatáról. A ma legkülönlegesebb esemény a ma élő legismertebb történész, Niall Ferguson előadása lesz, aki ráadásul nem fizikai valójában, csak holografikus formában lesz jelen. A programot különböző vizuális és zenei produkciók színesítik majd. Pedagógusok és diákok számára korlátozott számú ingyen jegyet biztosítanak. A jegyár egységesen 39.900 Ft a háromnapos fesztiválra.

 www.brainbarbudapest.hu

86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok: Budapest június 4-8.

Már nem kell sokáig várni, hogy a lelkes olvasótábor tagjai rászabadulhassanak kedvenc szerzőik legújabb műveire. A helyszín, mint mindig, ezúttal is a Vörösmarthy tér lesz, az eseményt pedig Sárközi Mátyás, József Attila- díjas író nyitja majd meg.

www.unnepikonyvhet.hu

Pécsi Országos Színházi Találkozó: június 4-13.

Ezen a héten sor kerül a szakma legfontosabb eseményére, vagyis a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, ahol versenyprogramok, off-programok, koncertek, kiállítások, szakmai beszélgetések és felolvasószínházak várják az érdeklődőket. Az előadásokat, amelyek között az Örkény Színház és a Nemzeti Színház két-két darabja is látható lesz, Balogh Tibor színkritikus és Perényi Balázs drámatanár válogatta össze. A fesztivál díszvendége pedig nem más, mint Udvaros Dorottya.

poszt.hu

Programfigyelő - 2015. június 1-7.

Forrás: twitter.com

Belvárosi Fesztivál: Budapest, június 5-7.

A belváros szívében megrendezésre kerülő fesztivál remek indítás lesz a nyári pörgéshez. A különböző zenei műfajok kedvelői mellett a szervezők a gyerekekre és a sportemberekre is gondoltak; lesz állatsimogató, bringabemutató, design vásár és olvasóliget.

Fellépők:

június 5, péntek, Szabadság tér: Irie Maffia

június 6, szombat, Szabadság tér: The Carbonfools

június 6, szombat, Erzsébet tér – világzenei Színpad: Napra

június 7, vasárnap, Szabadság tér: Ivan&The Parazol

www.facebook.com/events/1406011749707075/

Főzdefeszt és Street Food Show: Budapest, június 5-7.

A robbanásszerűen terjedő street-food start-upoknak köszönhetően az esemény kinőtte az előző helyszínt, így idén, kilencedik alkalommal a város ligeti Olof Palme sétányon kerül megrendezésre. A piknik- feeling mellett ideje egy kis eleganciának is; műanyag helyett már logózott üvegpohárból lehet inni a finomabbnál finomabb söröket. A több, mint harmincféle ételárus és a több, mint hatvan főzdében kapható nagyjából kétszázféle sör mellett garantáltan nem maradtok sem éhesek, sem szomjasak.

 www.fozdefeszt.hu

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál: Kecskemét, június 5-7.

Most már minket is elragadott a Nyugat-Európában és a a tengerentúlon hódító divat, vagyis a hadi rendezvényeké. Cél a környező országok legkomplexebb, legnagyobb alapterületen szerveződő military fesztivál megrendezése. A sportprogramokat koncertek, és játékos military gyermekprogramok színesítik.

hmfest.hu

Programfigyelő - 2015. június 1-7.

Forrás: hmfest.hu

Nyári Etyeki Piknik: június 6-7.

Nincs is jobb, mint egy vidám baráti társasággal végigsétálni a Gasztrosétányon a nagyszerű borászok ízletes nedűit kóstolgatva, vagy egy pléden ülve falatozni a finomságokat. Természetesen akinek kedve van, bemutathatja főzőtudományát is. A hangulatról pedig olyan zenekarok gondoskodnak majd, mint a Muriel.

www.etyekipiknik.hu

Judafest Utcafesztivál: Budapest, június 7.

A Kazinczy utca erre a vasárnapra átadja a helyét a kirakodóvásárok, szabadtéri színpadok és a zsidó kultúrához kapcsolódó izgalmas programok nyüzsgő forgatagának. Mivel a fesztivál díszvendége idén Lengyelország, a résztvevők lengyel koncertek vehetnek részt, mint például a Rezesov Klezmer Band, emellett a lengyel konyha különlegességeit is megkóstolhatják. Nem marad el a különleges vacsora sem; a szervezők ötven méter hosszú asztal mellett látják vendégül a VII. kerületi nagycsaládosokat.

www.judafest.org

Napfényes Fesztivál: Budapest, június 7.

A több, mint tízéves múltra visszatekintő rendezvény központi szerepet tölt be az egészséges életmód és a tartalmas időtöltés szempontjából. A Napfényes Gyógyközpont terapeutái húsz különbözőféle témával várják az érdeklődőket, mint például asztrológia, családállítás, művészet terápia, kineziológia és természetes szülés. Azok, akik felfrissülésre vágynak, különböző masszázstechnikákat próbálhatnak ki, emellett a Napfényes Étterem és Cukrászda egész nap tárt karokkal várja az egészséges ételek kedvelőit.

 www.napfenyesfesztival.hu

Forrás: port.hu

 

Ez is tetszeni fog...