Programfigyelő - augusztus 7-13. - Corn&Soda

Programfigyelő – augusztus 7-13.

Eheti Programfigyelő: Vidéki Színházak Fesztiválja/Budavári Borfesztivál/Placcc Fesztivál/Főzdefeszt és Street Food Market/Mulatós és Retro Fesztivál/Tánciskolák Éjszakája/Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál/Offline Sport Games

Vidéki Színházak Fesztiválja: Budapest, szeptember 7-13.

A Thália Színház jóvoltából idén is megrendezésre kerül a Vidéki Színházak Fesztiválja, ahol hét nap alatt nyolc előadás közül válogathattok.

Az évadnyitó rendezvény első programja a Békéscsabai Jókai Színház produkciója, a Federico García Lorca Bernarda Alba háza című spanyol dráma, amelyben a lorcai dallam és a spanyol flamenco összeér egymással. Az előadást Béres László állította színpadra.

Ezt követi kedden a Veszprémi Petőfi Színház produkciója, Ibsen klasszikus drámája, a Vadkacsa, amelyet Guelmino Sándor rendezésében láthattok. Szerdán Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című tragikomédiáján a sor, amelyet Csiszár Imre rendezésében az Egri Gárdonyi Géza Színház színészei keltenek életre.

Csütörtökön a kecskeméti Katona József Színház előadását láthatjátok, amely Jurij Poljakov Párcsere című előadását mutatja be, Cseke Péter rendezésében. Az előadás csak tizenhat éven felülieknek ajánlott.

Pénteken a Miskolci Nemzeti Színház hozza el nektek a Heinrich von Kleist Eltört korsók című vígjátékát, amelyet Szőcs Artur álmodott újra.

Szombaton Kleist újabb oldala is bemutatásra kerül, a német drámaíró elbeszélései alapján írta meg Tasnádi Sándor a Közellenség című darabot, amelyet Sztarenki Pál vezényletével a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház mutat be.

A fináléban pedig két produkció is vár benneteket. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Gareth Armstrong Shylock című darabot adja elő Kőváry Katalin rendezésében, amely a velencei kalmár-történeten alapszik. A Váci Dunakanyar Színház pedig Václav Havel Audiencia és Vernisszázs című színműveit kelti életre Nagy Péter István rendezésében.

A fesztivált öttagú zsűri kíséri figyelemmel, a közönséget pedig kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek várják.

 www.thalia.hu

Programfigyelő - augusztus 7-13.

Forrás: globeplayer.tv

Budavári Borfesztivál: Budapest, szeptember 9-13.

Ezen a héten szerdától szombatig 15 ország, 220 borászat 5000 különféle szebbnél szebb bor vár benneteket a Budai Várban. Ráadásul a még játékosabb és könnyedebb hangulat kedvéért borkvízekkel tesztelhetitek gasztronómiai műveltségeteket, részt vehettek az “Év Fesztiválbora” szavazáson és értékes nyereményekkel gazdagodhattok.

Szerdán és csütörtökön borpárokat is kóstolhattok, amelyekről a borászok szakmai érdekességeket is megosztanak veletek, emellett az “egyet fizet kettőt kap” akció keretében a páros egyik fele ingyenes lesz.

A Taste of Hungary programban, ahogyan azt a neve is mutatja, a sokszínű és fenséges magyar borok állnak a reflektorfényben. Akinek pedig nem elég ennyi hungarikum, a világzene legkedveltebb magyar együtteseinek zenéjére perdülhet táncra.

Természetesen az ínycsiklandó ételek sem maradhatnak el: megkóstolhatjátok a magyar konyha egyik igen laktató ételét, a dödöllét. A Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás-rukkolás focacciával vár benneteket, a “Nemzetek Sajtversenye” standnál pedig amerikai különlegességek közül is válogathattok. A Montenegroi Gurman frissen sült grill ételeivel készül a Borfesztiválra, a Gasztro Sétány pedig különféle street fodd újdonságokat vonultat fel, amelyek között egyaránt megtalálhatók a hagyományos füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Fish&Chips, KOLBice és bagel.

 MEGÚJULT NYITVA TARTÁS:

szeptember 9. 14:00 – 24:00 szerda
szeptember 10. 14:00 – 24:00 csütörtök
szeptember 11. 14:00 – 24:00 péntek
szeptember 12. 12:00 – 24:00 szombat
szeptember 13. 12:00 – 22:00 vasárnap
Jegyár:

Napijegy: 2 400 Ft/fő
5-napos jegy: 4 500 Ft/fő

www.aborfesztival.hu

Placcc Fesztivál: Budapest, szeptember 10-17.

Vigyázat! Ez alatt a hét nap alatt a nyugalom megzavarására alkalmas módon rendeződhet át szeretett fővárosunk megszokott városképe!

A művészek idén is megbontják a budapesti hétköznapokat; a főváros kiállítótérré, utcai és táncszínházi színpaddá, játéktérré és nem várt találkozások színhelyévé avanzsál. A szlovén, dán, angol, német és magyar alkotók pedig felpezsdítik a betondzsungelt.

 placcc.hu

Főzdefeszt és Street Food Market: Budapest, szeptember 11-13.

5 évvel ezelőtt fontos forradalom vette kezdetét; a Főzdefeszt szervezői fellázadtak a nagyüzemi sörgyár teljhatalmú uralma ellen, és igyekeztek mindenkivel megismertetni a magyar kézműves sört. Ám idén, több mint 4 év és 9 fesztivál után végre a Gazdasági Versenyhivatal is felsorakozott eme szent ügy mögé, és kötelezte a sörgyárakat arra, hogy 2 év alatt 20%-kal kevesebb sört adjanak el.

A győzelem szentségét pedig mi sem bizonyítaná jobban, mint hogy három új, vallásos lelkületű sörbrand mutatkozik be az idei Főzdefeszten. A Bakonybéli Szt. Mauriciusz kolostor háromféle sörrel készül, amelyeket a a Bors Serfőzde készít el, a Székesfehérvári Püspökség újraalkotta a legendás Szent István Portert, amelyet a Monyó Sörfőzdében kotyvasztanak. A Zirci Ciszterci Apátság pedig magát a saját, 18. században működő sörfőzdéjét építette újra a monostoron belül.

De természetesen a “világi” sörök sem hiányozhatnak az itallapról; tanúi lehettek a a Freak Fusion Cabaret Tripla Leszúrt Rittenberger névre hallgató füstös freak lágerének bemutatójához megalkotott hátborzongató cirkuszi mutatványának is. A megszokott résztvevőkön túl számos újdonság vár benneteket, ráadásul most először külföldről is érkeznek kézműves sörfőzők.

Az ételkínálat semmivel sem marad el az italok mögött;  a bevált slágerek – mint Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár és társai – mellett új standok nyílnak, sőt a sörfőzők is kedveskednek nektek némi harapnivalóval.

Vasárnap kora délután pedig az esemény megkoronázásaképpen kiosztják az Év Kedvenc Söre, az Év Sörfőzdéje és az Év Legjobb sörcímkéje díjakat!

NYITVA:
2015. szeptember 11. péntek 15.00 – 02.00
2015. szeptember 12. szombat 12.00 – 02.00
2015. szeptember 13. vasárnap 12.00 – 00.00

Továbbra is üvegpohárból sörözünk!
A sörkóstoláshoz használt logózott 0,5 l-es Főzdefeszt üvegpoharak a helyszínen kaphatók a Főzdefeszt Shopokban 1000Ft-ért – 0,2 l; 0,3 l; 0,4 l; 0,5 l-es jelöléssel. (Craft Master One poharak: 1500 Ft)

FIZETŐESZKÖZ:
Metapay fesztiválkártya
MasterCard PayPass, Mestro PayPass bankkártya, mobil PayPass.
A fesztivál készpénzmentes.

Helyszín: Városliget, Felvonulási tér

www.facebook.com/events/1484231238537667/

Mulatós és Retro Fesztivál: Budapest, szeptember 11-12.

40 fellépő, 300 kiállító gasztrokülönlegességei 18.000 négyzetméteren várja a mulatni vágyókat ezen a hétvégén a Groupama Aréna feletti Fradi parkolóban.

A rendezvényen olyan ismert zenészek is feltűnnek, mint Nótár Mary, Bódi Guszti, Nagy Feró, Zoltán Erika, Bunyós Pityu, Rakonczai Imre, a Groovehouse, az Animal Cannibals, Lagzi Lajcsi és Dévényi Tibi bácsi.

A különleges street food ételek, a sajtkóstoló, a kézműves italok, a borfalu és a pálinka napok mellett pedig garantáltan nem fogtok se éhen se szomjan halni a bulizás közben. Szombaton délután ráadásképpen malacsütés, ökörsütés és kolbásztöltés is vár benneteket!

A Játékok Sátra is gondoskodik a jó hangulatról, ahol különféle kocsmajátékokban mérhetitek össze erőtöket, sőt pénteken a legmerészebbek elindulhatnak a kocsmaolimpián is.

A családokat nagyszínpad és egész napos népi játékok várják, a nosztalgiázni vágyók pedig benézhetnek a retro sátorba, ahol felidézhetik a 60′-as, 70′-es és 80′-as évek reklámjait némi kertmozizás keretében.

Tánciskolák Éjszakája: Budapest, szeptember 11.

Idén a Godzsu Udvar várja a tánc szerelmeseit igazi péntek esti láz-hangulatot kínálva nekik. Ezen az éjszakán a már megszokott színvonalas programok, táncstílusok kavalkádja és nagyszerű hangulat vár benneteket. Kezdők és haladók egyaránt hódolhatnak majd a tánc szenvedélyének ezen a mesés rendezvényen.

Választékban nem lesz hiány; kipróbálhatjátok a klasszikus keringőket, a salsát, a cha-cha-chát, a tangót, a hip-hopot, a hastáncot, a zumbát, sőt még a rúdtánc rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek.

A fergeteges este partnerei: Tília Tánc-és Mozgásstúdió, Oktogon Tánciskola, Hölgyválasz Táncstúdió, Salsa Diabolica Tánciskola, Goldance Tánciskola, Casablanca Táncklub, Chili Salsa Tánciskola, Infinite Musical, Barrio del Tango

www.tanciskolak-ejszakaja.hu

Programfigyelő augusztus 7- 13.

Forrás: kulturhazak.hu

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál: Miskolc, szeptember 11-20.

Megnyitja kapuit a volt Béke mozi, a Művészetek Háza, ahol több mint egy héten át zajlanak majd a Nemzetközi filmes versenyprogramok, szakmai, alkotói workshopok és kísérő rendezvények. A válogatott versenyfilmek mellett nagy hangsúlyt kap a magyar filmes örökség ápolása is, amelyet a CineClassics program segít.

A filmvetítéseket számos érdekes program és koncert kíséri majd. A Kerekasztal-beszélgetések során producerek, filmkritikusok, rendezők, színészek, forgatókönyvírók, szakmai és kormányzati szervezetek képviselői folytatnak eszmecseréket a hetedik művészet kapcsán.

www.cinefest.hu

Offline Sport Games: Budapest, szeptember 12.

Nemsokára ismét megrendezésre kerül az OSG, vagyis az Offline Sport Games, amely világklasszis sportolókkal és a rap nagyágyúival várja az extrém sport és a hip-hop zene rajongóit a Városligeti Műjégpályán. Az igazán pörgős bulihangulatról olyan fellépők gondoskodnak, mint Deniz, a Hősök, az Akkezdet Phiai és a Barbárfivérek.

Az OSG-n olyan programokon lazulhattok, mint az inline korcsolya, a freestyle foci, a break vagy a a meghívásos alapon, külföldi zsűrivel rendezett freestyle és beatbox csata.

A tavalyi sikeren felbuzdulva a rapzene nagyjai összeállnak, és egy 45 perces élő show-val izzítják be a tömeget. A fellépők: AKKEZDET PHIAI, Kool Kasko, DENIZ, Aza, ESSEMM, Tirpa, Zenik, Nos’Chez, Deego, Tibban, Siska Finuccsi, DSP, MIKEE MYKANIC, a Hősök, az Animal Cannibals, NKS, a beerseewalk, a DSP és a Barbárfivérek is.

www.offlinesportgames.com

Programfigyelő - augusztus 7-13.

Forrás: mosaiconline.hu

 

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...