Programfigyelő - december 5-11.

Programfigyelő – december 5-11.

Eheti Programfigyelő: Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie-Woogie Feszt/Gyulai Méz-és Mézeskalács Fesztivál/II. Országos Star Wars Rajongói Találkozó/Édes Álmok Pitesütő Verseny és Jótékonysági Vásár/Forralt Bor és Hamburger Feszt a Ráday utcában/Hungarocomix 2016 – A magyar képregények napja/MineShow Debrecen

Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie-Woogie Feszt: Győr, december 8-10.

A 9. Boogiefeszt programkínálata idén is minden érdeklődő számára tartogat nézni-, hallgatni- és táncolnivalót. Akik először találkoznak ilyen vérpezsdítő dallamokkal, azok is könnyen ráhangolódhatnak a boogie ritmusára, hiszen december 8-án egy ingyenes koncerttel veszi kezdetét a fesztivál az ÁRKÁD üzletházban. A legnagyobb győri bevásárlóközpontban otthonra lelt Boogie Christmas nevű kedvcsináló koncerten az adventi forgatag közönségét a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió mellett Pribojszki Mátyás szájharmonikás, Wendy DeWitt amerikai zongoristanő és Slezák Csaba fiatal tehetség várja majd sok szeretettel és még annál is több boogie-val.

Aki a Boogiefeszt összes programján szeretné tiszteletét tenni, az jobban jár, ha csütörtökön korán lefekszik aludni, erre ugyanis a következő két napban kevés esélye lesz. A Boogiefeszt várva várt nagykoncertje 2016-ban ismét megduplázódik, péntek és szombat este egyaránt remek programmal csábítva a közönséget. Az egytől egyig kihagyhatatlan fellépők listájának ismeretében Balázs gondoskodott róla, hogy mindkét napra érdemes eljönni. A Boogiefeszt történetében még egyszer sem szórakoztatta ennyi zongorista egyszerre a közönséget!

Nagykoncert = show a javából! A Richter-teremben december 9-én és 10-én 19 órai kezdettel tartott Boogie Show-k kétrészes műsorában a vérbeli blues számoktól kezdve a virtuóz négy-, hatkezes zongorás boogie őrületig mindenben része lehet a hallgatónak. A korábbi estekhez hasonlóan a magyar zenészek mellett neves külföldi zongoristák, énekesek, profi táncosok, valamint további meglepetésvendégek tűnnek fel a színpadon. A felejthetetlen Boogie Show az est összes hangszerét és szereplőjét felvonultató örömzenéléssel, azaz “sessionnel” zárul, ahol minden megtörténhet – és joggal lehet rá számítani, hogy meg is fog!

Ideje hát előkapni a noteszeket és az okostelefonokat, nehogy bárki is megfeledkezzen róla: december 8-tól december 10-ig boogie woogie minden mennyiségben! A szenzációs programkínálat senkiben sem hagyhat kétséget: a 9. Boogiefeszt idén is fantasztikus produkciókkal kápráztatja el a közönséget. Újonc boogie-rajongók figyelem: a jegyvásárlást sosem lehet túl korán kezdeni!

boogiefeszt.hu

Programfigyelő - december 5-11.

Fotó: boogiefeszt.hu

Gyulai Méz-és Mézeskalács Fesztivál: Gyula, december 9-11.

Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál 2016. december 9-11. között. Három nap, amikor minden a mézről szól. Mézeskalácsosság, méhészet, gasztronómiai élmények és turisztikai látványosság várja az érdeklődőket, idén nyolcadik alkalommal. Egy hosszú hétvégén át, számtalan helyszínen, csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre. Méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatója, kóstolása és vására. Itt még Jancsi és Juliska is elcsodálkozna.

Programok

2016. december 09. “Mézlovagrendek napja”

16:00 Ünnepi megnyitó (Polgármesteri Hivatal díszterme)
Méhészeti szakmai fórum: Magyar Méhészet helyzetértékelése 2016.
18:00 Lovagrendek és 2016. év Mézkirálynőjének fáklyás felvonulása a Gyulai várig a Tótkomlósi fúvószenekar kíséretében
18:30 Lovagrendek fogadása, Szent István Mézlovagrend avatása a Gyulai várban., méz-, pálinka- és borkóstolás
20:00 Mézes “szauna varázs” a Gyulai Várfürdőben

2016. december 10. Regionális méhészeti szakmai nap

8:00 A méhészeti szakmai nap és vásár megnyitása (Városi Sportcsarnok)
11:00 Méhészeti szakmai előadások a Vigadóban
14:30 Koszorúzás a Göndöcs Benedek- szobornál ( a Lovagrendek részvételével)
15:00 “Év Kiváló Magyar Méze 2016” verseny eredményhirdetése
17:00 Szent Ambrus- napi mézszentelő szentmise a Józsefvárosi templomban
19:00 Mézédes vigasság hajnalig az Erkel Hotelban (Részvétel belépő jegyhez kötött)

2016. december 11. Vasárnapi mézes gyerekprogramok

10:00 Magyar méhészet jövőképe
(helyszín: Erkel Hotel)

Vasárnapi mézes gyermekprogramok
Helyszín: Városi Sportcsarnok

09:00 Köszöntő
09:05 A Gyulai Alapfokú Művészeti Iskola néptáncbemutatója
09:30 A Gyulai Helen Doron Gyerekangol Nyelviskola zenés bemutatója
10:00 Energy Dance Cool tánciskola bemutatója
10:30 A Gyulai Helen Doron Gyerekangol Nyelviskola zenés bemutatója
11:00 Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tanszakának formációs csoportjai.
11:30 Rajzpályázat eredményhirdetése
12:00 Hevesi Imre Varázsének zenés szórakoztató műsora
Kreatív, ügyességi feladatok
Családi TOTO nyereményekkel
Rajzpályázat eredményhirdetése
Vendégként érkezik a MIKULÁS
Mézeskalács díszítés
Játszósarok a kisebbeknek
Arcfestés

A MÉHÉSZETI SZAKMAI PROGRAMOK LÁTOGATÁSA INGYENES.

www.visitgyula.com

II. Országos Star Wars Rajongói Találkozó: Budapest, december 10.

Star Wars rajongók, gyűjtők, jelmezesek és fanatikusok találkozója: mini-tárlatok; játékok kicsinek és nagyoknak; játékbemutató és versenyek; kvíz-show; Cosplay-verseny; beszélgetés meghívott vendégekkel; művészeti workshop; jelmezes fotózás; Jedi kalandok, előadások és vetítések egész nap. És sok más érdekesség?

A rendezvény ingyenes, a részletes program hamarosan!

www.facebook.com/events/1718812121687861/

Édes Álmok Pitesütő Verseny és Jótékonysági Vásár: Budapest, december 10.

Negyedik éve keresik az ország legjobb pitéjét!

December 10-én kerül megrendezésre a Ráday utcában a Forralt Bor és Hamburger Feszt, ahol mindenkit várnak egy versenyre, majd az azt követő jótékonysági vásárra!

Természetesen, mint az előző három alkalommal, most is a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány számlájára fizetik be azt a pénzt, amit a becsületkasszába dobtok – hiszen valamennyi pitét meg is lehet venni és meg lehet enni!

Jelentkezni az esemény Facebook oldalán lehet, a szervezők szeretettel várnak mindenkit aki szívesen hozna egy otthon elkészített pitét a versenyre.

Téma: A karácsonyi pite!

Részt vehet mindenki, aki kedvet és tehetséget érez magában!

Sütésre fel!

www.facebook.com/events/629736243872757/

Programfigyelő - december 5-11.

Fotó: twitter.com

Forralt Bor és Hamburger Feszt a Ráday utcában: Budapest, december 10.

Idén is megtartják a Forralt Bor Fesztivált, néhány gasztronómiai csemegével kiegészítve!

Az utcában egész nap várják a forralt borozni, hamburgerezni, pitézni vágyókat, este pedig a Ráday rock and roll utcává változik!

radayutcaprogramok.hu/iwe-event/forralt-bor-es-hamburger-feszt-a-radayban/

Hungarocomix 2016 – A magyar képregények napja: Budapest, december 10.

Újdonságok és érdekességek

A Hungarocomixon a Nero Blanco Comix kiadásában kapható lesz az Árpa Attila, Huszár Tibor és Alex Bandula által életre hívott Sötét Kor / Dark Age képregény 3-4. füzete, illetve a kétszeres Kétfilléres-díjas, ex-Népszabadságos karikaturista, Marabu legújabb dodóskönyve, a Nahát, Dodó is. A nemzetközi képregényfesztiválokon is gyakran megforduló ZSIGER kiadó Amrus Izsák Lucas Grande c. képregénye mellett számos képregényklasszikus is fellelhető lesz a WINDOM és a Képes Kiadó standjánál.

2016 egyik legismertebb és legjobban várt képregénye, a Kittenberger mellett az eseményen bemutatásra kerül egy készülőben lévő alkotás, a Kepesita is, ami egy 23 országon átívelő, közel három évig tartó utazás naplója képregényformában. A magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő, Hosszú Katinka havonta, országos terjesztésben megjelenő képregényének, az Iron Lady-sorozatnak is kapható lesz legújabb füzete.

Az újvidéki Symposion legújabb kötetét, a kultikus ROHAM magazin pedig legutóbbi számait és kiadványait hozza, miközben a Vulkán galériát létrehozó Stark Attilától a nyáron megjelent Kuloland mellett számos fanzine-t és printet találnak majd az érdeklődők. Vidák Zsolt – novellája és két évvel ezelőtti kiállítása után – egy most megjelenő, 150 oldalas képregényben folytatja ismert karaktere, Pipien Molestus történetét. A tavaszi Ukmukfukk zinefeszt után ismét találkozhatunk a BPZines grafikusaival.

Kerekasztal-beszélgetések

Az újdonságok mellett bemutatkozik az Iron Lady – Arcanum alkotócsapata, illetve Karikaturisták egymás közt címmel beszélget meg Marabuval a szintén Kétfilléres-díjas karikaturista, Szerényi Gábor. A készülő Rejtő-film, a Piszkos Fred közbelép kapcsán Korcsmáros Gábor faggatja majd az animáció két látványtervezővel, Cserkuti Dáviddal és Garisa H. Zsolttal, majd Alfabéta-alumni címen öt olyan, korábban Alfabéta-díjat nyert alkotó tér vissza, akik már nem feltétlen készítenek aktívan képregényeket, de saját szakmájukban nemzetközileg is sikeresek és elismertek: Gáspár Tamás (2008), Haragos Péter (2008), Hegedűs Márton (2012), Odegnál Róbert (2006); moderál: Cserkuti Dávid (2007). Végül két olyan, országos terjesztésre és megrendelésre készült képregény projekttagjaival beszélget Dunai Tamás, képregénykutató (SZTE és DE BTK), amelyek a médium edukációs funkciójára helyezik a hangsúlyt: a Pannonhalmi Apátság Múzeum megrendelésére készített Szent-Márton képregények (Lanzinger Mátyás-Somogyi György) és a Gulag Emlékbizottság kiadványa, a Rabtársak a Gulagon (Dávid Ádám-Németh Gyula) lesz a téma a megrendelők, kreatív ügynökségek és alkotók részvételével.

Magyar animációs kisfilmek

A Dot&Line közreműködésével megtekinthető lesz hét magyar animációs kisfilm is, amik valamilyen módon kötődnek a képregényhez is. Bárány Dániel: Házibuli, Erhardt Domonkos: Esőtánc, Felvidéki Miklós: Fly me to the moon, Fritz Zoltán: Az égig érő paszuly, Juhász Márk: Carl, László Márk: The Ventriloquist, Turai Balázs: Mirikal.

Workshopok
A Hungarocomixon idén is lesz Comic Jam ismert képregényalkotók moderálásában, melynek lényege, hogy egy előzetesen elkészített elrendezésben lehet saját képregényt rajzolni, akár egyedül, akár felváltva, akár stafétaszerűen. Az InkStudyst egy új, 100%-ban magyar festékmanufaktúra. A Hungarocomixon kész stencilek segítségével próbálhatják ki a látogatók ecsetes akrilfestékeiket és a beltéren is használható festékspray-ket, valamint bemutatásra kerül az ecsetfilcekbe tölthető festékük is. A rendezvény támogatója, a Trans-Europe Kft. pultjánál a látogatók különböző kreatív szoftvereket és Wacom digitalizáló táblákat próbálhatnak ki, valamint délelőtt és délután egy-egy interaktív bemutató is lesz.

A rendezvény hivatalos támogatója a Wacom és az Adobe magyarországi disztribútora, a Trans-Europe Kft.

Helyszín: 1075 Budapest Király u. 11. (K11 Művészeti és Kulturális Központ)

Programfigyelő - december 5-11.

Forrás: kepregenyblog.hu

MineShow Debrecen: Debrecen, december 10-11.
2016. december 10-11. (09:00 – 19:00)
Hall – Debrecen, Debrecen, Nagyerdei Park 12.

A nagy sikerű nyári buli után hamarosan újra megrendezésre kerül a MineShow, méghozzá az ország második legnépesebb városában, vagyis Debrecenben.

A MineShow szombaton és vasárnap is egész nap várja az érdeklődőket. A nagyszínpadon izgalmas vetélkedőkben és kvízben vehettek részt, de kipróbálhatjátok majd azt is, milyen a Minecraft a virtuális valóságban. Amennyiben szeretnétek valamilyen Minecraftos relikviát, az MC Shop teljes kínálatát is megtaláljátok a bögréktől kezdve a tolltartókon át egészen az egérpadokig.

Természetesen a MineShow nem lenne az igazi videósok nélkül, így hazánk legnépszerűbb YouTuberei is ott lesznek Debrecenben, ahol találkozhattok velük egy közös kép vagy autogram erejéig.

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...