Programfigyelő: gyermeknapi ajánlatok - Corn & Soda

Programfigyelő: gyermeknapi ajánlatok

fun-painting-games-for-kids

Ma még pünkösdözünk, de közeleg máris a következő hétvége, mely mint minden évben, idén is a gyerekeké. Heti programajánlónkban mi is rájuk összpontosítunk. Nézzük, országszerte milyen gyermeknapi rendezvényekre látogathatunk el!

Mutatványosok Éjszakája a Holnemvolt Parkban május 29. Budapest

A Holnemvolt Park 19-24 óráig várja a nagyérdemű közönséget, ahol megelevenednek a vurstli jellegzetes figurái, a hintáslegények és a kikiáltók. Az érdeklődők találkozhatnak Mauddal, a csodapókkal, aki elképesztő pontossággal jósolja meg a jövőt, tiszteletét teszi a vándorfotográfus és lesznek gyorsrajzolók, akik másodpercek alatt megrajzolják bárki portréját.
Részesei lehetünk Vitéz László legújabb kalandjának, Sarkadi Bence marionett figurái pedig a Hincz család vurstlibeli bábszínházába repítenek vissza.
A Szeredás cirkusz bemutatja szenzációs világszámait a kötéltáncos, az erőművész, az éneklő kakas, a számoló szamár és a kígyótestű nő főszereplésével.

Mindezek mellett éjszakai hullámvasút, kalandpálya, Lökd meg a kecskét, valamint a Holnemvolt Park összes attrakciója és játéka várja a nagyérdemű közönséget.

Facebook_840x520_2

A belépődíj gyerekeknek, felnőtteknek 500,- Ft.
Jegyek a helyszínen válthatók.

 

Városligeti Gyermeknap május 30- 31. Budapest

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal 1990 óta rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben.

 

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban május 31. Budapest

A Magyar Vasúttörténeti Park gyermeknapi ünnepségén a nevetés és a jókedv kapják a főszerepet.Az idén 15 éves Vasúttörténeti Park ingyenesen vár minden 14 év alatti gyermeket május 31-én, vasárnap 10-18 óra között. Sztárvendég az Alma zenekar!

kerivasutak_talalkozoja

 

Gyermeknapi mulatságok május 31. Debrecen

Gyereknapon érdekes programokkal várják az érdeklődőket a debreceni állatkertben.

MacskaZoona – Te milyen cica vagy? Egész napos izgalmas programok a doromboló négylábúak bűvöletében. Készíts cicafület, álarcot és hűtőmágnest!
Memóriajátékok, tesztek, csillámtetoválás és további meglepetések várnak a Debreceni Cicavilág Egyesület jóvoltából!
Kerülj közelebb az állatkert lakóihoz! Társulj be Julien királyhoz és bandájához a Katta-sétányon 13.00 órától és 15.00 órától.
A gyermeknapi mulatságból pingvinjeink sem maradhatnak ki, akik állatkerti sétát tesznek 13.45 órától.
Szemet gyönyörködtető élményre vágysz? Lépj be Csudálatos pillangóink káprázatos világába!
Dzsungel könyve a kígyók társaságában 10:00 és 11:00 órától A Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak és az állatkert lakóinak közös előadása.
Táncbemutatók: 13:00 és 14:30 órától – Hip-hop és showtáncbemutatók (Pozitív Centrum Táncművészeti Egyesület) 10:00-től 12:00 óráig- Majorette bemutató (Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület )
Koncert – Zene füleidnek és lábaidnak! A nótánkat a FelVonó zenekar húzza 15:00 és 16.00 órától!

Gyermeknap a Pusztai Állatparkban május 30-31. Hortobágy
Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké a főszerep. Nemcsak otthon, hanem az Állatparkban is ők kerülnek a középpontba. Különböző ügyességi játékok, sorversenyek, erőpróbák, kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás, szamaragolási lehetőség, táncház, zenés gyermekműsor, gyógynövényekből készült teafőzetek kóstolása és gyógynövényekkel való ismerkedés; kilátótorony,a játszótér használata és a pusztai virtusok kipróbálása is lehetőséget biztosít a hasznos időtöltésre.
pedagogus-sarok-pusztai-kirandulas-3
Miskolci Gyermeknap május 31. Miskolc
Ha gyermeknap, akkor Miskolcon egyet jelent a reptérrel.
 Színpadi fellépési lehetőség gyermekcsoportok számára tánc, ének és egyéb kategóriában. Az érdeklődőket színvonalas vendéglátás és vásári hangulat várja.A gyermekek és felnőttek részére egész napos rendezvénysorozat, zenekarok, fellépők, kiállítók jelentenek szórakozási lehetőséget. A nap folyamán természetesen lehetőség van repülni is.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Városi Gyermeknapi Forgatag május 31. Szombathely
Színpadi produkciók, koncertek, interaktív játékok, kézműves foglalkozások, családi versenyek, művészeti bemutatók.
A részvétel ingyenes!
Gyermeknapi hétvége a Szennai Skanzenben május 31. Szenna

Ez a nap a gyerekekről szól a Szennai Skanzenben! A Lázi Dombi Kulturális Egyesület és a Szennai Skanzen közös szervezésében gondoskodnak a gyerekek jókedvéről! A Szennai Skanzenbe látogató gyerekek számára garantáltan jókedvűen telik majd a nap! Rengeteg játék, kézműves programok, jellegzetes gyermekételek kóstolója várja a kicsiket és nagyokat! 15:00-tól gyermeknapi táncház és koncert zárja a napot.

szennai

Május 31-én, vasárnap minden 18 év alatti gyermeknek a belépés ingyenes!

 

III: Győri Édes Napok május 25-31. Győr

A győri Édes Napok a nagyközönség számára továbbra is INGYENES! Miután ezen a hétvégén lesz gyereknap is, az egész városban számtalan szabadtéri program várható, aminek kiemelt rendezvénye az Édes Napok.

Hasonlóan a korábbi Édes Napokhoz, lesznek bemutatók, kurzusok, szakmai workshopok, valamint délutáni és esti koncertek, amelyeken többek között olyan népszerű előadók lépnek fel, mint Janicsák Veca, Berecki Zoltán vagy Fábián Éva.

 

Pécsi Gyereknap – Legyél te is Szuperhős! május 31. Pécs

A Szuperhősök sosem unatkoznak, ugye? A Pécsi Gyereknap két helyszínén jobbnál jobb programok várják az egész családot.

Hétköznapi hősök programjai: Állati programok:
állatsimogatót tart a PécsZoo, lovacskázás és állatsimogatás a Gu-ru-Ló-Zoo standjánál

Szuperjó programok:
gólyalábak, lengőteke, óriás Jenga, kötélkarikás célbadobó, óriás társas, patkóhajítás, gyűrűző, babzsákos célbadobó, csirkeverő, tandemsí a Magic-Team Pécs jóvoltából

szuperhős3

A belépés ingyenes!

 

Gyermeknap az Egri Várban május 31. Eger

A gyermeknapon a legkisebbeket invitálják egy kalandra a történelmi korokba. Vitézi próba, Gárdonyi-kuckó, solymászbemutató, történelmi játszóházak mutatják be, hogyan teltek a gyermekek mindennapjai a középkorban. A Várműhely kézműves foglalkozásain tárgyiasulhatnak a megszerzett ismeretek és élmények.

 

Gyermeknap Kecskemét május 31. Kecskemét

Szórakoztató bábelőadások várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Megjelenik a Palinta Társulat interaktív koncerttel, sok játékkal, zenével, bábozással, mozgással. Részesei lehetünk egy kézműves játszóháznak, ahol a műsorban szereplő óriásbábokat a gyermekekkel és kísérőikkel készítjük el eredeti méretükben. A nap folyamán fellép: Bognár Szilvia és a Csintekerintő (énekszóval, gyerekszájjal, versekkel és mondókákkal, furfanggal és derűvel, kunkorodó jókedvvel).

kecskeméti

A programban animációs workshop is lesz gyermekeknek, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió szervezésében.

 

Gyermeknap a múzeumfaluban május 31. Nyíregyháza

A Sóstói Múzeumfalu ad helyet a baptista egyház és szeretetszolgálat és a nyíregyházi önkormányzat közös gyermeknapi rendezvényének május 31-én, vasárnap.

A változatos programok mellett (arcfestés, játszóház, vidámpark, maó ki-mit-tud, kutyabemutató, sakkparty, egészégszűrés, bográcsfőző verseny) iskolások is fellépnek, és a kilátogatók találkozhatnak a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 speciális mentőcsapatával is, akik a világ különböző katasztrófa-helyszínein rendszeresen segítenek a bajbajutottakon. Nemrég tértek haza Nepálból.

A részvétel ingyenes!

 

Reméljük, mindenkinek sikerül választania a rendkívül színes programok közül.  Jó szórakozást kívánunk!

Ez is tetszeni fog...